El consum d’energia durant el mes d’agost ha estat de 22.918 TEP (Tones Equivalents de Petroli) i de 37.713 MW/h (Megawatts per hora), el que suposa una variació percentual negativa respecte al mes d’agost de l’any anterior del 3,4% pel que fa al consum en TEP i del 10,7% pel que fa al consum en MW/h. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística.

El consum d’energia en TEP durant el mes d’agost ha estat de 22.918 TEP amb una disminució del 3,4% respecte al mes d’agost de l’any anterior. El grup energètic gasoil de locomoció té una variació percentual negativa del 0,4%, electricitat, d’un 10,7% i gasolina d’un 5,7%. L’únic grup energètic que aquest mes d’agost ha tingut una variació positiva respecte a l’any anterior ha estat fuel domèstic amb un 34,2%.

Pel que fa al consum amb dades acumulades d’aquest any 2013, ha estat de 188.230 TEP amb una variació percentual negativa de l’1,6% respecte al mateix període de l’any anterior. El grup principal, electricitat, ha registrat una disminució de l’1,8% i el gasoil de locomoció, del 2,3%. En aquest sentit, Estadística destaca el fuel domèstic que a nivell acumulat d’aquest any 2013 té una variació percentual positiva de l’1,6%.

Pel que fa al consum d’energia amb dades acumulades dels darrers dotze mesos ha estat de 283.948 TEP amb una disminució de l’1,5% respecte al mateix període de l’any anterior. El grup principal, electricitat, té una variació percentual negativa de l’1,3%. Destaca, per importància relativa dins el conjunt, el gasoil locomoció amb disminució de l’1,6%.

D’altra banda, el consum d’energia en MW/h durant el mes d’agost ha estat de 37.713 MW/h amb una variació percentual negativa del 10,7% respecte al mes d’agost de l’any anterior. Tots els segments disminueixen, entre els que destaquen per importància relativa altres distribuïdores amb un 2,2%, distribució, amb un 16,7%, hoteleria i restauració amb un 14,5% i usos domèstics amb un 12,9%.

Pel que fa al consum amb dades acumulades d’aquest any 2013 ha estat de 374.126 MW/h amb una variació percentual negativa de l’1,8% respecte al mateix període de l’any anterior. Com a grups energètics amb més pes relatiu amb variacions percentuals positives destaquen usos domèstics, amb un 4,1% i enllumenat públic, amb un 3,9%. Com a grups energètics amb més pes relatiu amb variacions percentuals negatives destaquen altres distribuïdores, amb un 1,5%, distribució, amb un 3,6% i altres serveis, amb un 2,2%.

Pel que fa al consum d’energia elèctrica amb dades acumulades dels darrers dotze mesos ha estat de 555.093 MW/h amb una variació percentual negativa de l’1,3% respecte al mateix període de l’any anterior. Com a grups energètics amb més pes relatiu amb variacions percentuals positives destaca usos domèstics, amb un 3,2%. Com a grups energètics amb més pes relatiu amb variacions percentuals negatives destaquen altres distribuïdores, amb un 0,2%, altres serveis, amb un 2,9% i hoteleria i restauració, amb un 5%.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada