El consum d’energia al setembre disminueix i manté els registres negatius dels darrers mesos

El consum d’energia durant el setembre ha estat de 18.987 TEP (Tones Equivalents de Petroli) i de 37.893 MW/h (Megawatts per hora), el que suposa una disminució respecte al mateix període de l’any anterior del 3,1% pel que fa al consum en TEP i de l’1,6% pel que fa al consum en MW/h. Així ho ha fet públic aquest dilluns el Departament d’Estadística.

Les dades mostren que en el consum TEP, els grups energètics amb més importància relativa han tingut una variació percentual negativa respecte al mes de setembre de l’any anterior: electricitat, amb un 1,6%, gasoil locomoció, amb un 2,2% i fuel domèstic, amb un 0,2%. La resta de grups també han registrat una variació percentual negativa excepte butà, amb un 7,4%.

Pel que fa al consum amb dades acumulades d’aquest any 2013 ha estat de 207.217 TEP amb una disminució de l’1,8% respecte al mateix període de l’any anterior. El grup principal electricitat ha registrat una davallada de l’1,7% i el gasoil locomoció, del 2,3%. Estadística destaca el fuel domèstic, que a nivell acumulat d’aquest any 2013 registra una variació percentual positiva de l’1,5%.

Pel que fa al consum d’energia amb dades acumulades dels darrers dotze mesos ha estat de 283.333 TEP amb una disminució de l’1,2% respecte al mateix període de l’any anterior. El grup principal electricitat i gasoil locomoció registren una variació percentual negativa de l’1,2%. En aquest sentit, destaca el fuel domèstic, que a nivell acumulat dels darrers dotze mesos augmenta un 0,6%.

D’altra banda, el consum d’energia en MW/h durant el setembre ha estat de 37.893 MW/h amb una disminució de l’1,6% respecte al mateix mes de l’any anterior. El segment amb més pes relatiu, altres distribuïdores, registra una davallada de l’1,7%. Altres segments amb importància relativa com distribució i hoteleria i restauració tenen variacions percentuals negatives, del 5,7% i 3,1% respectivament. Els segments amb importància relativa i amb variacions percentuals positives han estat usos domèstics i altres serveis, amb un 0,5% i un 2,2%.

Pel que fa al consum amb dades acumulades d’aquest any 2013 ha estat de 412.019 MW/h amb una disminució de l’1,7% respecte al mateix període de l’any anterior. Respecte al consum d’energia elèctrica amb dades acumulades dels darrers dotze mesos ha estat de 554.462 MW/h amb una davallada de l’1,2% respecte al mateix període de l’any anterior.