cfpa

El Tribunal Constitucional ha tombat la demanda feta pel Col·lectiu de Funcionaris de la Policia d’Andorra a l’anomenada llei de les retallades. En la sentència que l’Alt Tribunal es declara que els articles, que en el seu moment van generar dubtes al Tribunal de Batlles, no són contraris a la Constitució. El text es retorna ara a la Batllia perquè emeti una sentència en el mateix sentit. Ara el col·lectiu valorarà si recorre la decisió i si un cop esgotada la via judicial andorrana porta l’afer al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg.

Tot i que en el seu moment el Tribunal de Batlles va trobar indicis d’inconstitucionalitat a l’anomenada llei de retallades, l’Alt Tribunal ho ha desestimat. Avui ha emès la sentència en la qual declara que els articles que el CFPA considerava que eren contraris a la Constitució, no ho són i que s’adeqüen al que marca la Carta Magna.

Recordem que el Tribunal de Batlles va elevar la demanda al Constitucional el gener en considerar que la llei, que des d’abril del 2012 ha retallat el salari d’un miler de funcionaris, plantejava dubtes seriosos sobre la constitucionalitat. Ara l’Alt Tribunal ha tramès la decisió a la Batllia, que haurà d’emetre una sentència en el sentit del que ha marcat el constitucional.

El CFPA té una darrera oportunitat presentant un recurs al Tribunal Superior. Una possibilitat que ara estudiaran amb el seu representant legal. El que de moment tampoc no es descarta és portar aquest afer al Tribunal dels Drets Humans d’Estrasburg un cop esgotada la via judicial al país.

Aquesta llei ha rebaixat el sou d’entre un 5 i un 10% als 981 funcionaris que cobraven més de 3.000 euros bruts mensuals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada