El Constitucional considera que no s’ha vulnerat el dret a la defensa dels Pujol


El Tribunal Constitucional ha desestimat un recurs d’empara de la família Pujol per vulneració del dret a la jurisdicció. Entre altres coses, els recurrents consideraven que la demanda d’Espanya, a través d’una comissió rogatòria, d’informació de comptes personals es basava en el trencament del secret bancari i no era acceptable.

La representació processal de Jordi Pujol, la seva dona Marta Ferrusola i cinc dels seus fills va presentar un recurs d’empara al Tribunal Constitucional per presumpta vulneració del dret a la jurisdicció i demanava que s’anul·lés l’execució de l’ampliació de la comissió rogatòria tramesa per la justícia espanyola i que demanava més informació bancària dels Pujol.

Argumentava que el jutge no tenia cap indici objectiu per reclamar aquesta informació. També assegurava que les declaracions d’Higini Cierco a la Batllia ratificaven que s’havia filtrat les dades bancàries dels Pujol i que havia una persecució política a Espanya contra aquesta família.

El Tribunal Constitucional ho ha desestimat tot i assenyala que no pot acceptar l’argument dels recurrents fonamentada en les declaracions d’Higini Cierco ja que estan efectuades en un altre procediment judicial. Finalment, afirma que a Andorra no s’ha vulnerat el dret a la jurisdicció i a la presumpció d’innocència dels Pujol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.