Aquesta setmana s’ha iniciat al Punt Òmnia de la Seu d’Urgell un taller adreçat a nens i nenes, d’entre 5 i 8 anys, amb la finalitat de proporcionar activitats de lleure per a la integració d’infants amb problemes de desenvolupament i/o vulnerabilitat social, realitzant activitats en competències digitals per tal de propiciar la seva inclusió social i personal.

La iniciativa, sorgida de l’equip del Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç i el Punt Òmnia, s’inicia amb l’observació del fet que els infants que es troben en situació de vulnerabilitat i mostren certes dificultats relacionals i de socialització no realitzen activitats extraescolars, i en el cas que en facin són de l’àmbit esportiu. Es valora que una activitat que precisa uns altres hàbits (atenció, control d’impulsos, mantenir-se asseguts…) podria ser molt positiva pel desenvolupament dels infants. És per aquest motiu que s’elabora un projecte pilot amb l’objectiu d’apropar la informàtica i les noves tecnologies, així com potenciar l’activitat d’aquests nens i nenes en petits grups per tal de potenciar la integració global posterior.

La tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, Anna Vives, ha explicat que “el treball en xarxa ajuda a la detecció de necessitats, recursos i serveis”. Vives afegeix que “si el pla pilot obté un bon resultat, l’equip tècnic proposarà instaurar-lo com una activitat extraescolar dins un col·lectiu concret, fet que suposa un pas més per la igualtat d’oportunitats a la Seu i la comarca”