El Consorci d’Atenció a les Persones anima els alturgellencs a participar al Gran Recapte d’Aliments

Els pròxims dies 22 i 23 de novembre (divendres i dissabte) arreu de Catalunya tindrà lloc el Gran Recapte d’Aliments, iniciativa que es porta a terme a tots els Bancs d’Aliments de Catalunya de forma simultània, i a tots els municipis que s’hi vulguin sumar.

A la comarca de l’Alt Urgell, els municipis de la Seu d’Urgell, Montferrer i Castellbò, Organyà, Coll de Nargó, Oliana i Bellver de Cerdanya com altres indrets del nostre país, se sumen a la iniciativa que, any rere any, s’organitza per tal de nodrir als diferents bancs d’aliments de productes de primera necessitat.

En aquesta edició els supermercats Caprabo, PlusFresc, Dis-Seu, Mercadona, BonÀrea i els dos establiments de Queviures Conxita i Fruites Seu-Armengoleta, ubicats a la Seu d’Urgell; el supermercat Charter a Montferrer; el supermercat Suma i la botiga Cal Lluís a Organyà; i els supermercats Condis, BonÀrea, Fruites Fontanet, queviures Caubet i Charter a Oliana; Pirineu Rural a Coll de Nargó; i Tradys a Bellver de Cerdanya, seran els punts de recollida per totes aquelles persones que vulguin col·laborar en aquesta iniciativa solidària.

També col·laboren el Club d’Hoquei i Patinatge Artístic Cadí La Seu, que tant dissabte com diumenge portaran a terme la recollida d’aliments pel Gran Recapte mentre celebren els respectius torneigs al poliesportiu de la Seu d’Urgell. Pel que fa al patinatge la recollida es farà al llarg de tot el dissabte, mentre que en l’hoquei la recollida la portaran a terme diumenge a la tarda.

Què necessitem?

Des del projecte d’Aliments per la Solidaritat de l’Alt Urgell es remarca que els aliments més necessaris són brou, llet, oli de gira-sol, oli d’oliva, pasta (en especial macarrons i pasta de sopa), cereals (esmorzar), sardines en llauna, llegum cuita, sucre, farina, sopa instantània i productes d’higiene personal (xampú, gel, compreses, paper higiènic i bolquers) i productes de neteja de la llar (lleixiu, sabó rentadora, rentavaixelles i neteja terres).  

Marian Lamolla, tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i portaveu del Consorci manifesta que “tan de bo no fos necessari fer aquest recapte, perquè voldria dir que tothom tindria cobertes totes les seves necessitats bàsiques”. Lamolla ha volgut agrair l’altruisme dels voluntaris: “sense la seva generositat no seria possible realitzar aquesta campanya”.

Aliments per a la Solidaritat és un projecte comú entre el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell, Creu Roja i La Seu Solidària.

En el Gran Recapte 2019 es compta amb la col·laboració de PEUSA, que cedeix un furgó elèctric per transportar els aliments recaptats als bancs d’aliments, i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya a través dels serveis comunitaris de l’institut Aubenç d’Oliana i l’institut Joan Brudieu de la Seu d’Urgell. Es preveu també la col·laboració d’uns 200 voluntaris.