El cònsol Torres creu que l’última hora sense alcohol als bars del Pas no els afectarà excessivament


La decisió del ministeri d´Interior de prohibir la venda d´alcohol als locals nocturns del Pas de la Casa una hora abans del tancament no hauria d´afectar excessivament els propietaris. Així ho indica el cònsol major, que diu que el consum de la darrera hora és menor i que la situació milloraria l´ambient.

El juny passat el ministre d´Interior anunciava que sobre la taula transversal de l´oci nocturn del Pas de la Casa hi ha la possiblitat de restringir la venda d´alcohol en els establiments nocturns mitja hora o una hora abans del tancament. Un fet que el cònsol d´Encamp diu que potenciaria la sortida esglaonada dels locals nocturns malgrat crear-hi un perjudici econòmic “mínim”. “Si realment això després provoca que la gent no es queixi i que hi hagi menys aldarull i la gent quan surt al carrer es comporti d’una manera diferent, crec que estarien disposats a entrar en aquest joc”, assegura Jordi Torres.

Torres ha afegit que les tres reunions per solucionar el problema de l´oci nocturn a la localitat han estat fructíferes i que aquest hivern ja es començaran a notar canvis, com ara més presència policial, patrulles mixtes de policia i agents de circulació o un manual de bones pràctiques. Manual adreçat als usuaris i als establiments amb el pròpòsit de prevenir les conductes que generen aldarulls. Uns punts que s´hauran d´acabar de tancar en la propera reunió prevista pel setembre.