El cònsol honorari i l’oficina consular de Portugal assumiran totes les funcions que tenia l’ambaixada

El cònsol honorari i l’oficina consular de Portugal assumiran totes les funcions que tenia l’ambaixada portuguesa al Principat a partir de la propera setmana. La delegació de les funcions ja s’ha fet efectiva legalment, i tal com ha informat l’ambaixador de Portugal, Alvaro Mendoça, només falten alguns detalls tècnics que es podrien resoldre en un parell de dies. L’ambaixador ha informat que la comunitat portuguesa d’Andorra podrà fer exactament els mateixos tràmits que quan hi havia l’ambaixada ja que tot i que un cònsol honorari no pot assumir certes funcions, s’ha creat l’oficina consular per a aquestes qüestions. Mendoça ha donat aquesta informació durant la seva visita al Comú d’Andorra la Vella, on la cònsol major de la parròquia, Rosa Ferrer, s’ha mostrat molt satisfeta de rebre’l.

A partir de la setmana que ve els portuguesos residents a Andorra podran tornar a realitzar des del Principat tots aquells tràmits que abans feien a través del consolat que va tancar. Així ho ha anunciat l’ambaixador portuguès a Espanya, Alvaro Mendoça, que aquest divendres visita el Principat.

L’ambaixador ha informat que ja s’han finalitzat totes les accions legals necessàries per aconseguir que la comunitat portuguesa del Principat pugui tramitar tots els seus documents sense sortir del país. Ha informat que un cònsol honorari no pot assumir funcions com les de tramitar documents com la carta de la ciutadania, i que per això s’ha creat l’oficina consular perquè pugui assumir aquests serveis. Ha indicat que s’ha aconseguit trobar una ‘solució original’.

A més del cònsol honorari, l’oficina consular comptarà amb dos funcionaris que hi treballaran per donar servei a la comunitat portuguesa, però tot i així el tancament de l’ambaixada suposa un ‘estalvi important’ per al país lusità. L’ambaixador Mendoça ha assegurat que el tancament de l’ambaixada és temporal i que es va prendre la decisió només per estalviar, però que s’han fet molts esforços per mantenir els mateixos serveis d’abans per a la comunitat portuguesa del Principat.

L’ambaixador portuguès a Espanya, Alvaro Mendoça, ha fet aquestes declaracions durant la seva visita a la Casa Comuna d’Andorra la Vella, on ha assistit acompanyat pel cònsol general de Portugal a Barcelona, Joao Ribeira, i el cònsol honorari de Portugal a Andorra, José Manuel da Silva. La cònsol major de la capital, Rosa Ferrer, els ha rebut acompanyada del conseller major, Eron Estany, i de la secretària general del Comú, Meritxell Pérez, i s’ha mostrat satisfeta de poder acollir-los. La cònsol, a més, ha volgut manifestar el ‘profund respecte de la corporació per la comunitat portuguesa i la voluntat d’ajudar-la al màxim’.

2 comentaris

  1. Perdoneu, volia dir “CONSULAR”

  2. Bona tarda Administració, He llegit l’article sobre la visita al comú de l’ambaixador de Portugal a Andorra.Ha estat una visita com a ambaixador de Portugal a Andorra. Ahir va presentar les cartes credencials a un dels copínceps.És un ambaixador “no resident”. Hi diu també que els portuguesos residents podran fer els mateixos tràmits que quan hi havia l’ambaixada, i no és així. S’hauria d’haver dit “que quan hi havia el “consolat”. Una ambaixada no es dedica a expendre paperassa. Seu diplomática i seu concolar.
    [article corregit gràcies a aquesta aportació]

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES