El conseller Vila participa en el lliurament de 42 nous distintius en la celebració dels 15 anys del programa Escoles Verdes

escoles-verdesEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha participat aquest matí en l’acte de celebració dels 15 anys del Programa Escoles Verdes al Teatre Nacional de Catalunya. A l’Alt Urgell hi ha actualment sis escoles verdes. Un miler de persones de la comunitat educativa, entre professorat, alumnat i pares i mares, s’han reunit per defensar el paper de les escoles com a exemplificadores del desenvolupament sostenible que ha de regir la societat catalana.

Durant la celebració, s’han lliurat els distintius d’Escola Verda a 42 centres que l’han aconseguit aquest any, després d’haver elaborat i aprovat el seu Pla de cohesió ambiental i d’haver dut a terme el seu primer Programa d’Acció.

El programa Escoles Verdes

El programa Escoles Verdes va néixer el curs 1998-99 com un compromís del Govern de la Generalitat per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volien innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives per afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Aquell curs, 12 escoles van posar en marxa el programa. Des de llavors, cada any s’han anat multiplicant les adhesions, que han arribat a les 623 actuals.

Els centres que, en el marc del Programa escoles verdes, elaboren i aprovenun pla de cohesió ambiental i duen a terme un Programa d’Acció poden obtenir el Distintiu, que consisteix en un certificat de la Generalitat de Catalunya i una placa per col·locar al centre.Un cop atorgat, aquest Distintiu té una validesa de tres anys i per renovar-lo cal presentar el Programa d’Acció ja realitzat amb les actuacions valorades i el nou Programa d’Acció a desenvolupar al llarg dels tres cursos escolars següents. Transcorreguts aquests tres anys, el Distintiu s’ha de tornar a renovar. Aquest curs, l’han renovat 157 centres.

El programa Escoles Verdes ajuda els centres a incorporar els valors de l’educació per a la sostenibilitat en tots els àmbits de la vida del centre, promou la participació i la implicació activa de la comunitat educativa en la millora del seu entorn, i afavoreix l’intercanvi entre els centres que comparteixen uns mateixos objectius, fent xarxa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.