Sant Vila anuncia que al 2016 s’iniciarà el projecte de construcció del túnel dels Tres Ponts

batalla-vilaEl conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, ha visitat aquesta tarda el nou centre de visitants dels parcs naturals de l’Alt Pirineu i Cadí-Moixeró, situat a l’edifici de l’antiga duana de la Seu d’Urgell, en funcionament des del passat 1 d’agost.

El conseller ha estat rebut en la seva visita al nou centre de visitants per l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, pel president del consell comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, i pels directors dels parcs naturals de l’Alt Pirineu i de Cadí-Moixeró, Marc Garriga i Jordi Garcia Petit, respectivament.

Vila ha mostrat la seva “satisfacció” en comprovar la millora de l’ús d’aquest nou centre que es troba situat en un punt estratègic, ja que es troba just a la carretera que duu a Andorra i per la qual passen centenars de vehicles l’any. “Aquest centre, ha remarcat el conseller de Territori i Sostenibilitat, és el gran aparador de la potencia del Pirineu i l’accés a visitar tots els seus parcs naturals”.

Per la seva part, Batalla ha subratllat l’èxit de visites de la nova ubicació d’aquest centre. En aquest sentit, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha explicat que “en tan sols un mes d’estar obert als visitants ha obtingut més visites que en tot un any a l’antiga ubicació que es trobava a la sortida de Montferrer”.

L’alcalde urgellenc ha afegit que aquesta oficina, que proporciona a visitants i turistes informació de tota la serralada pirinenca, ja és de propietat municipal. “Això ha estat fruit del treball colze a colze amb el Govern de la Generalitat”, ha afegit Albert Batalla.

Nou túnel dels Tres Ponts

D’altra banda, en la seva visita a la Seu d’Urgell, el conseller Sant Vila ha avançat que en els pròxims pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2016 ja hi haurà inclosa una partida pressupostària per poder iniciar el projecte de construcció del túnel que travessarà el congost dels Tres Ponts, situat a la carretera C-14, entre el tram que va d’Organyà a Montant de Tost. “Es tracta d’un projecte ambiciós i milionari que permetrà una millora significativa tant en seguretat com de connectivitat a la comarca de l’Alt Urgell”, ha manifestat el conseller de Territori.

Aquest tram d’actuació tindrà una longitud de 3,3 km i té com a objectiu aconseguir una calçada amb 2 carrils de 3,5 metres i vorals d’1,5 metres. El túnel tindrà una longitud d’1,3 km.

El cost estimat d’aquesta obra és de 38 milions d’euros i té un termini previst d’execució d’obres de 48 mesos.

Davant d’aquest anunci fet pel conseller Vila, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha manifestat que es tracta d’una “molt bona notícia”, ja que aquesta obra ha estat llargament reivindicada pels veïns de la comarca. Batalla ha valorat l’esforç econòmic per part del Govern de la Generalitat per poder portar a terme les obres del nou túnel dels Tres Ponts. “Vetllarem perquè aquesta inversió comenci i es vagi desenvolupant”, ha remarcat l’alcalde de la Seu d’Urgell.