El conseller Jordana continua donant suport a DA i garanteix l’estabilitat al grup parlamentari


Un cop Rosa Ferrer ja no forma part del Govern, ara cal analitzar les possibles conseqüències en la política nacional. El grup parlamentari demòcrata continuarà amb la majoria garantida. El conseller Carles Jordana ha exposat tant al cap de Govern com al grup majoritari al Consell que en continuarà formant part com fins ara. Els ha explicat que la dimissió de la ministra no modificarà el seu suport a DA.

La derrota de Jordi Minguillón i la victòria demòcrata de Conxita Marsol han desembocat en el que semblava inevitable. Rosa Ferrer va viure la nit electoral a la seu de Liberals d’Andorra, aliat en aquests comicis amb la Coalició d’Independents que lidera l’exministra.

La pregunta és si alguns consellers de DA afins a Ferrer podrien variar el seu suport al grup de la majoria. I la resposta és no. Les mirades s’han centrat en el conseller general Carles Jordana, de Cd’I, qui ja ha confirmat als Demòcrates que no pensa moure’s del grup parlamentari de DA i garanteix així l´estabilitat parlamentària. Una posició que ja va confirmar ahir al conseller Carles Ensenyat, amb qui va dinar.

És més, tots dos Carles, Jordana i Enseñat, van reunir-se ahir amb el fins ara cònsol d’Andorra la Vella i candidat de Cd´i+Liberals d´Andorra, Jordi Minguillón.

Segons ha pogut saber RTVA, li van demanar que fes una roda de premsa per tancar el tema i deslligar els resultats electorals d’hipotètiques tensions al grup parlamentari. Minguillón hauria retret a Jordana la seva poca implicació en campanya a favor seu. També hauria deixat clara la determinació a seguir com a conseller de la minoria.