conseller-empresa-seuAquesta tarda, el conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha visitat l’Ajuntament de la Seu d’Urgell on ha estat rebut per l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, el primer tinent d’alcalde i president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, i la tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Mireia Font, juntament amb d’altres regidors del Consistori.

Aquest acte institucional s’ha emmarcat dins la visita que el conseller Baiget ha realitzat durant tot el dia d’avui a la comarca de l’Alt Urgell en la qual ha inaugurat les obres de reconstrucció i rehabilitació del pont d’Ogern, i la posterior reunió que ha mantingut amb el consell d’alcaldes alturgellencs celebrada a Organyà.

El conseller d’Empresa i Coneixement ha explicat que una de les prioritats que té el Govern de la Generalitat a l’Alt Urgell i a la Seu és fer possible el retorn del talent al territori a través d’un programa específic d’emprenedoria a les àrees de muntanya. “Per assolir aquest objectiu hi ha d’haver oportunitats de creació d’activitat i de projectes productius i de vida, i una de les maneres de fer-ho és afavorir aquells projectes emprenedors que tenen les persones del territori a través del programa Catalunya Emprèn”, ha remarcat Jordi Baiget. Respecte a aquest programa, el conseller d’Empresa i Coneixement ha avançat que per l’any 2017 s’ha decidit renovar-lo i augmentar-ne la seva dotació en més d’un milió i mig més d’euros. “Alguns recursos d’aquest programa es destinaran accions d’emprenedoria el territori que creiem que són les que finalment acaben sent les més efectives per la creació d’ocupació al conjunt del país”.

D’altra banda, Jordi Baiget també ha explicat que pel que fa a les accions adreçades al sector del turisme, el Govern de la Generalitat vol promocionar-lo al llarg de tot l’any i per arreu del país.

Per la seva part, l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha remarcat que el consell d’alcaldes de l’Alt Urgell ha plantejat al conseller Baiget la necessitat d’alinear les estratègies del territori amb el Govern de la Generalitat, tant en l’àmbit del turisme com pel que fa al foment del retorn del talent al territori. En aquest sentit, Batalla ha manifestat que “per primera vegada tenim l’oportunitat de poder competir al món a través del talent gràcies a la connexió tecnològica, que a la Seu d’Urgell està ben resolta, i això permet que el projecte empresarial al territori sigui competitiu”. L’alcalde urgellenc ha elogiat que el Govern de la Generalitat aposti per un programa específic d’emprenedoria pels territoris de muntanya. “Amb aquesta decisió, el Govern entén la nostra especificitat i les nostres necessitats tot ajudant amb recursos. Això ens ajuda a créixer i a fixar població”, ha abundat Batalla.

La visita del conseller Jordi Baiget a la Seu d’Urgell ha finalitzat amb una visita a la Cooperativa Lletera Cadí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada