El Consell tomba l’esmena a la totalitat del PS a la llei de mesures urgents per “irresponsable”

Els tres partits que donen suport al Govern i Terceravia han tombat l’esmena a la totalitat del PS a la llei de mesures urgents.

Consideren, entre altres coses, que seria “irresponsable” perquè no hi ha una alternativa i, a més, endarreriria l’entrada en vigor d’aquest text legal. Titllen l’esmena d’electoralista.

Per al PS, la llei de mesures urgents preveu moltes excepcions a la congelació dels arrendaments que la fan inefectiva. “El projecte de llei no persegueix els objectius que es proposen, perquè no aporta solucions a l’habitatge, sinó que més aviat aporta problemes, especialment per la qüestió de la congelació i perquè no hi ha una voluntat de dotar el poder adquisitiu”, criticava el president del grup socialdemòcrata, Pere López.

El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, per la seva banda, assegurava que “si aquesta esmena a la totalitat avui s’acceptés, estaríem provocant una greu situació a partir de l’1 de gener, perquè tota la congelació de lloguers es veuria desbloquejada i tindríem una desprotecció efectiva de la població”. El president del grup de Ciutadans Compromesos, Carles Naudi d’Areny-Plandolit hi coincidia: “a partir de l’1 de gener, sense això aprovat, sí que es poden veure obligats a sortir de casa seva perquè el seu contracte d’arrendament venç. Com que els contractes estan per complir-los i aquesta mesura no estaria en vigor, estarien sense pis”.

“Proposen coses que no són creïbles, perquè se n’obliden de la sostenibilitat financera del nostre sistema, parlant d’un salari mínim que ha de ser el 60% del salari mitjà… Tant de bo ho pogués ser…”, afegia també en contra del PS, el president del grup liberal, Ferran Costa.