El  centenar llarg d’assistents que han omplert el vestíbul i el primer pis del Consell General han travessat, aquest dimarts, la jungla amb Indiana Jones, cavalcat per l’oest amb ‘Els set magnífics’, escapat del mal amb James Bond o fet un viatge interestel·lar per ‘La guerra de les galàxies’, i així fins a 17 situacions distintes, una per cada tema que ha interpretat l’ONCA en el concert de la Constitució. Paral·lelament, han continuat els actes commemoratius de l’efemèride, tant les visites guiades a la Casa de la Vall, com el concert de l’Andorra Gospel Cor i la ballada de sardanes, que ha posat el punt i seguit, abans de la recepció oficial d’autoritats d’aquest dimarts al vespre.

Un centenar llarg de persones han assistit, aquest dimarts dia de la Constitució, al concert de l’ONCA que s’ha celebrat al vestíbul del Consell General. L’orquestra ha interpretat 17 temes corresponents a bandes sonores de pel·lícules de totes les èpoques. D’altra banda, han continuat els actes commemoratius de l’efemèride, tant les visites guiades a la Casa de la Vall, com el concert de l’Andorra Gospel Cor i la ballada de sardanes, que ha posat el punt i seguit, abans de la recepció oficial d’autoritats d’aquest dimarts al vespre.

“Sempre intentem barrejar programes més clàssics amb altres més diferents, i avui que és un dia festiu em semblava adequat fer alguna cosa així perquè agradi més a la gent”, ha explicat Francesc Planella, violí de l’ONCA i ideòleg del programa musical d’aquest dimarts, dia de la Constitució. “Hem estat buscant què trobàvem per la formació i hem agrupat uns quants temes de pel·lícules: hi ha una barreja de peces que són cançons adaptades al quartet de corda i hi ha alguna peça original per a quartet de corda, com el tema del film ‘Patoon’, de Samuel Barber”, ha explicat Planella.

Sota el títol ‘una Constitució de pel·lícula’, els assistents han escoltat des dels clàssics de les bandes sonores, com John Williams, autor de ‘La guerra de les galàxies’ o ‘Indiana Jones’; Randy Newman, amb ‘Despertar’ o Nicola Piovani, amb ‘La vida es bella’, fins a compositors d’obres potser no tan conegudes per al gran públic com Astor Piazzolla, amb ‘Essència de dona’ o Henry Mancini, autor de ‘Charade’.

Paral·lelament al concert de l’ONCA, la gent que s’ha acostat al Consell General ha pogut seguir, com ja es va fer durant la vigília, amb les visites guiades a la Casa de la Vall i l’edifici nou del Consell, i participar de les sardanes que ha interpretat la Cobla Principal de Berga. Els actes de celebració clouen aquest dimarts al vespre amb la recepció oficial d’autoritats al mateix edifici del Consell.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada