El Consell Nacional d’SDP acorda elaborar una iniciativa legislativa sobre el funcionament dels comuns

consell-nacional-sdpEl Consell Nacional de Socialdemocràcia i Progrés (SDP) ha acordat aquest dissabte plantejar una Iniciativa Legislativa per regular el funcionament dels comuns. Segons han explicat el vocal i el president d’SDP, Delfí Roca i Víctor Naudi. les actuals ordinacions es poden canviar fàcilment des de les majories ‘segons els seus interessos’ i per això creuen que cal regular-ho amb ‘rang de llei’.

D’una banda, cada Comú té el seu reglament de funcionament i el pot modificar com consideri, de l’altra, consideren que ‘s’han retallat els drets de les minories faltant al respecte de la defensa dels drets i les llibertats dels elegits’. Aquests són dos dels aspectes que han portat als membres d’SDP a decidir elaborar una iniciativa legislativa per regular el funcionament dels comuns.

Creuen que constitucionalment cal una llei que empari aquesta qüestió i defineixi com han de funcionar les corporacions comunals, els àmbits d’actuació del Consell de Comú, especifiqui quin és el paper i el rol de tots els consellers, el funcionament de les comissions o de la junta de Govern i aclareixi aspectes relacionats amb al transmissió de la informació o la participació en les comissions.

Segons ha explicat el president del partit, Víctor Naudi, es demanaria, per exemple, que la informació es transmetés dins d’un temps suficient perquè les oposicions la poguessin estudiar i fins i tot establir un sistema i un període per poder fer aportacions i esmenes a les propostes de la majoria.

D’aquesta manera, ha apuntat el vocal del partit, Delfí Roca, deixarien de ‘perdre temps i energia amb polèmiques que impedeixin que els comuns treballin des de la transparència i el respecte per la població’.

També, properament volen abordar una modificació de la Llei de Societats per regular el funcionament de les societats públiques. ‘Més quan estem en vies de privatitzar-ho tot’, ha assenyalat Roca. L’objectiu és poder garantir la màxima participació de tots els elegits i disposar de més informació que pugui ser contrastada.

Per últim, SDP dubta ‘que s’aprovin i s’aprovin bé’ lleis com la de l’IRPF o les jubilacions dels funcionaris