consell-joves-seuEl Consell Municipal de Joves (CMJ) de la Seu d’Urgell ha celebrat aquesta tarda a la sala d’actes de l’Ajuntament urgellenc el ple de final de curs, que ha estat presidit per l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i el regidor d’Ensenyament, Jordi Martin.

Els vuit joves, que conformen aquest òrgan d’informació, consulta i participació dels i de les joves urgellencs d’entre els 12 i els 16 anys, estudiants de l’ESO de l’institut Joan Brudieu i del col·legi La Salle, han aprovat un seguit de propostes que han anat desenvolupant en les comissions de treball realitzades al llarg d’aquest curs escolar.

Per la seva part, l’alcalde urgellenc ha agraït “moltíssim” la feina feta per part d’aquests vuit joves durant tot el curs en aquest consell municipal de joves. “Una experiència positiva per a tots vosaltres, on haureu après a debatre i a saber a arribar acords”, ha remarcat Batalla.

D’entre les diverses propostes aprovades hi destaca endegar, de cara al curs vinent, una campanya de conscienciació als dos centres educatius dedicada a la problemàtica del bullying. Els alumnes han remarcat que no només estarà orientada als alumnes sinó que també es vol fer extensiva al professorat i a les famílies en general, amb l’objectiu de tenir eines per evitar i enfrontar-se a l’assetjament escolar.

En aquesta campanya de conscienciació sobre el buylling també es vol donar conèixer a testimonis que hagin patit aquesta problemàtica per tal que expliquin la seva experiència als alumnes urgellencs.

Espai Jove

La reactivació del Casal de Joves, situat al centre cívic l’Escorxador de la Seu d’Urgell, ha estat un altre punt aprovat per unanimitat pel Consell Municipal de Joves. La primera acció que es portarà a terme és el canvi de nom d’aquest equipament juvenil que a partir d’ara passarà a anomenar-se Espai Jove. Per començar, en aquest Espai Jove s’hi programaran activitats adreçades als i les joves de la ciutat alguns caps de setmana. Els nois i noies del CMJ també han aprovat que s’hi celebri un torneig de videojoc amb consoles duran tot un cap de setmana el mes de maig.

De cara al mes de juny, també es programarà un excursió. Els membres del CMJ han presentat diversos espais naturals per visitar i que s’acabaran de consensuar entre tots properament.

El ple del CMJ ha aprovat també la creació d’un grup de teatre amb joves que es posarà en funcionament a partir del curs escolar 2015-2016.

Via Fera, trobada d’entitats juvenils

En aquest ple, l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha anunciat la celebració d’una trobada d’entitats juvenils que porta per nom Via Fera. En el marc d’aquesta jornada, que tindrà lloc el dissabte 2 de maig, es programarà la primera activitat al nou skatepark que s’ha posat en funcionament recentment a l’Horta del Valira.

El col·lectiu d’skaters i rollers de la Seu d’Urgell estan treballant perquè en aquesta jornada es facin demostracions d’skate, bicis, patins, entre d’altres. També hi haurà algun concert i un taller de grafits.

També s’ha convidat als membres que conformen el Consell Municipal de Joves a participar en el debat jove que tindrà lloc a l’Alberg La Valira que se celebrarà dins la jornada Via Fera.

Altres temes aprovats

Els membres del CMJ també han consensuat i aprovat les diferents propostes de cara a organitzar la programació juvenil de la Festa Major com el paint-ball, concurs de karaoke, tallers de zumba, de cuina i d’skate i una gimcana.

En el ple d’avui també s’ha aprovat la imatge que il·lustrarà la Guia d’Activitats d’Estiu que cada any edita l’Oficina Jove de l’Alt Urgell.

D’altra banda, com ja es va dir en la darrera comissió de treball del CMJ, en aquest ple final s’ha explicat que els i les joves de la Seu d’Urgell rebran tota la informació respecte a la programació juvenil a través de correu electrònic, Facebook, així com també per Whatsapp. A més a més, els joves també podran aportar fotografies al nou web municipal que es posarà en marxa ben aviat. Aquest nou portal municipal inclourà un apartat de comunicació directe entre els i les joves urgellencs i el Consistori de la Seu d’Urgell.

Remarcar també que els joves membres del CMJ han creat un grup de Whatsapp per tal de rebre i fer arribar tota la informació sobre activitats que es programen a la Seu d’Urgell dedicades i adreçades als joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada