Els grups parlamentaris han acordat una moció per instar el Govern a dur a terme durant el 2017 els estudis per avaluar els costos i la logística necessaris per ubicar les instal·lacions d’RTVASA a Ràdio Andorra al mateix temps que es dediqui també un espai a la memòria històrica. Aquesta és la resolució presa arran de la moció impulsada pels liberals, que han lamentat que encara no hi hagi una decisió sobre aquest edifici històric. Tots els grups han coincidit que aquesta moció ha permès debatre sobre aquest tema.

Arran de la moció presentada per Liberals d’Andorra per instar l’Executiu perquè destini l’edifici de Ràdio Andorra per allotjar-hi definitivament les instal·lacions d’RTVASA i de les dos esmenes presentades pel Partit Socialdemòcrata i Demòcrates per Andorra, s’ha arribat finalment a un acord perquè la moció serveixi per instar el Govern a dur a terme durant el 2017 els estudis per avaluar els costos i la logística necessaris per a aquesta ubicació. Aquestes instal·lacions, però, han de ser compatibles, segons el mateix redactat amb un espai per a la preservació de la memòria històrica.

D’aquesta manera, el conseller liberal Ferran Costa ha lamentat la “política erràtica, divagant i la indefinició” del Govern demòcrata amb aquest projecte per a Ràdio Andorra i ha destacat que fa “cinc anys” que s’espera que s prengui una decisió. Així, ha remarcat que en diferents ocasions des de les files demòcrates s’ha defensat que “la millor opció” és instal·lar les instal·lacions d’RTVASA a Ràdio Andorra.

Costa ha defensat aquesta opció ja que ha dit que el que necessita Encamp és un element dinamitzador i també ha destacat que les intervencions que ja s’estan fent en la primera fase ja tenen un impacte en l’ús que es doni a l’edifici, ja que elements com la climatització o l’accessibilitat seran diferents en funció de si s’hi fa un museu o una altra instal·lació. El conseller del PS i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha destacat que havien presentat una esmena amb un redactat que fes sentir a tothom “més còmode” i en què s’instava el Govern a finalitzar els estudis necessaris per al trasllat d’RTVASA a Encamp i que es reservés un espai per a la preservació de la memòria històrica.

El conseller de DA Carles Ensenyant ha lamentat que des dels liberals es vulgui “parasitar” una proposta i un “esforç” dels altres i ha fet esment a la reunió que es va fer al Comú d’Encamp i en la qual van prendre part els consellers generals encampadans després de la qual es va acordar “confidencialitat” i “no polititzar” aquest assumpte i que també que es fessin els estudis convenients. En aquest cas, ha remarcat, cal “serenor”, segons ha manifestat. Costa li ha respost que no es tracta de “parasitisme” sinó de “simbiosi” i ha insistit, de la mateixa manera que tots els consellers que han intervingut, que es debati sobre aquesta qüestió. De la seva banda, el conseller d’SDP, Víctor Naudi, ha lamentat que observava “amb consternació” que fins ara aquest projecte hagi tingut una visió “purament parroquialista” i que cal que es tingui en compte la resta de consellers, per la qual cosa ha celebrat que el debat estigui ara sobre la taula.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. A la foto el M.I. Sr. Joan Carles Camp parlant amb el M.I. Sr. Ferran Costa MARIMON

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada