cosan 1

La comissió parlamentària de vigilància del risc financer ha fet vint peticions de documentació tant a l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB) com a l’Institut Nacional de Finances (INAF) i a la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIFAND). Entre altres coses reclama a l’AREB la documentació que ha tingut en compte per valorar BPA i els costos dels treballs de l’auditoria que està realitzant PricewaterhouseCooper’s. També vol que se li lliurin els informes que avalen la intervenció del banc.

La comissió que investiga l’afer BPA, entre altres coses, ha realitzat vint peticions d’informació a diversos organismes entre les quals destaca la documentació que s’ha emprat per dur a terme la valoració econòmica de l’entitat financera i quant ha costat l’auditoria que s’està realitzant als actius del banc. Segons un dels membres de la comissió, el conseller liberal Joan Carles Camp, hi ha molts dubtes en l’afer BPA i no hauria estat necessari intervenir-la si s’haguessin fet bé les coses.

També s’ha demanat a la UIFAND, la unitat d’intel·ligència financera els informes d’auditoria realitzats a BPA des del 2010, pel que fa a la prevenció de blanqueig de diners o valors producte de la delinqüència internacional. A més, la comissió ha reclamat la relació de comunicacions entre la UIFAND i el Fincen, la unitat contra el crim financer dels Estats Units. Finalment, es reclama a l’INAF quantes inspeccions s’han realitzat a BPA.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada