El Consell General prepara una festa ‘participativa’ pels 20 anys de la Constitució

Coincidint amb la festivitat de la Constitució i per celebrar també el 20è aniversari del text, el Consell General ha organitzat una festa ‘el més participativa possible’ i amb activitats que tinguin en compte ‘el màxim de públic possible’. Segons ha explicat la subsíndica, Mònica Bonell, aquest ha de ser l’esperit de la jornada ‘fer partícip a tothom, a tota la ciutadania, de la festa de la Constitució’.

Entre dimecres 13 i dijous 14 de març, el Consell General ha organitzat diversos actes de caràcter popular per celebrar el Dia de la Constitució. Precisament, aprofitant el 20è aniversari del text s’ha optat per fer una festa ‘el més participativa possible’, amb activitats per als més petits, els joves i els grans, tal com ha explicat la subsíndica, Mònica Bonell.

Seguint aquest objectiu, enguany s’ha triat el lema Celebrem-ho tots junts! per fer una crida a la ciutadania a prendre part en els diferents esdeveniments. Segons ha indicat la subsíndica, aquest ha de ser també l’esperit d’aquesta festa nacional. ‘En altres anys no s’havia fet. Nosaltres vam començar a pensar des de l’any passat en com fer-ho més participatiu i aquest any hem cregut oportú incloure aquestes activitats’, ha explicat Bonell.

Entre els actes previstos hi ha jornades de portes obertes dimecres a la tarda i dijous al matí al nou edifici del Consell General i a la Casa de la Vall. Com a novetat, els assistents podran veure el Cap de Casa, escenari de les negociacions de la Constitució. La subsíndica ha avançat que s’està treballant per poder exposar fotografies de les persones que van participar en la redacció del text.

De les activitats infantils en destaca el teatre Les regles del joc amb la companyia Som-hi teatre. L’obra es representarà dimecres a les 16.30 i a les 17.30 hores al vestíbul del nou edifici del Consell General i vol donar a conèixer l’activitat del Consell als infants.

A continuació, tindrà lloc un concert del Cor dels Petits Cantors Lliures i a la nit, la sala del Prat del Roure acollirà un concert de rock amb diverses formacions, com a mostra que ‘Andorra és un país lligat a la música’, ha apuntat Bonell.

Dijous la jornada inclou l’actuació dels esbarts del Principat a les 11 hores i del tradicional concert de la Constitució de l’ONCA que farà un repàs de la música del segle XVIII fins al segle XX.

A la tarda seguiran els actes institucionals amb el tradicional Consell a Casa de la Vall i la recepció oficial.

D’altra banda, durant els dos dies es vendran unes xapes commemoratives de la data que tindran una finalitat solidària. Es podran adquirir per un preu d’un euro i la recaptació anirà destinada a la Plataforma d’ONG del Principat.