comissio exteriors

El Consell General ha procedit aquest dijous a la formació de les vuit comissions legislatives de les quals consta el parlament, és a dir, la d’Interior; Política Exterior; Economia; Finances i Pressupost; Política Territorial i Urbanisme; Sanitat i Medi Ambient; Afers Socials; i Educació, Cultura i Joventut. El grup parlamentari demòcrata presideix quatre d’aquestes comissions i té també quatre vicepresidents del seu grup. Els liberals en presideixen dues i tenen dues altres vicepresidències, com també el grup mixt.

La primera comissió formada, a les 16.30 hores, ha estat la d’Interior, amb vuit membres, presidida per la demòcrata Sofia Garrallà i amb la vicepresidència del membre del grup mixt Víctor Naudi, que es completa amb els demòcrates Conxita Marsol, Maria Martisella i Carles Jordana; els liberals Jordi Gallardo i Judith Pallarés; i el socialdemòcrata Gerard Alís. El seu secretari és Jordi Puy.

A continuació s’ha format la Comissió de Política Exterior, amb també vuit membres, presidida per Carles Ensenyat (demòcrata) i amb la vicepresidència de Carles Naudi (liberal). També en formen part els demòcrates Maria Martisella, Meritxell Mateu i Ladislau Baró; el liberal Josep Pintat; i els membres del grup mixt Pere López (el president del grup) i Víctor Naudi. La secretària és Arantxa Rodríguez.

La següent a formar-se ha estat la Comissió Legislativa d’Economia, que té la presidència de Josep Majoral (liberal) i la vicepresidència del demòcrata Carles Jordana. El seus altres membres, fins a set, són Antoni Fillet i Patrícia Riberaygua (del grup demòcrata), Joan Carles Camp (del grup liberal), i Rosa Gili i Silvia Bonet (del grup mixt). La seva secretària és també Arantxa Rodríguez.

La Comissió de Finances i Pressupost ha estat la següent a formar-se. Té vuit membres. Els demòcrates Meritxell Mateu -que, a més la presideix-, Miquel Aleix, Martí Salvans i Carles Ensenyat; els liberals Jordi Gallardo -que n’és el vicepresident- i Carles Naudi; més el president del grup mixt, Pere López, i el conseller d’SDP, Víctor Naudi. Erick Garasa n’és el secretari.

Posteriorment s’ha format la Comissió Legislativa de Política Territorial i Urbanisme, amb sis membres. La seva presidenta és la socialdemòcrata Rosa Gili i la vicepresidenta la demòcrata Meritxell Palmitjavila. Completen la comissió Antoni Fillet i Ladislau Baró (dels demòcrates) i Josep Majoral i Joan Carles Camp dels liberals. En aquest cas, el seu secretari és Jordi Puy.

La següent ha estat la Comissió Legislativa de Sanitat i Medi Ambient, amb set membres. Conxita Marsol (DA) n’és la presidenta i Rosa Gili (PS) n’és la vicepresidenta. La comssió té un total de set membres. En formen part Miquel Aleix i Meritxell Mateu, demòcrates; Jordi Gallardo i Carine Montaner, liberals; i la consellera general del grup mixt, Sílvia Bonet. El secretari de la comissió és Erick Garasa.

A continuació s’ha format la Comissió d’Afers Socials. Té set membres. Està presidida per Sílvia Bonet (SDP), amb la vicepresidència de Patrícia Riberaygua (DA). Els demòcrates Meritxell Palmitjavila i Josep Anton Bardina; els liberals Judith Pallarés i Ferran Costa; i el conseller del grup mixt Gerard Alís completen la comissió, que té com a secretària Meritxell Carbó.

L’última a formar-se aquest dijous a la tarda ha estat la Comissió Legislativa d’Educació, Recerca, Cultura i Esports. La presidència és del grup liberal, que ha seleccionat Ferran Costa i la vicepresidència dels demòcrates, que han proposat Josep Anton Bardina. Els altres quatre consellers generals que en formen part són les demòcrates Meritxell Palmitjavila i Sofia Garrallà, la liberal Carine Montaner i el president del grup mixt, Pere López. Meritxell Carbó és la secretària d’aquesta comissió.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada