L’aprovació d’una proposta de llei per conscienciar els joves de no consumir alcohol i la prohibició de les entrompades és un dels sis punts de l’ordre del dia de la sessió dle 15è Consell general dels joves, que se celebrarà el 10 de març.

Un total de 28 estudiants de segona ensenyança, de 14 a 16 anys, tornaran a analitzar, debatre i aprovar proposicions de llei, en el marc del 15è Consell general dels joves. Un organisme que es va crear el 2002 amb la idea d’escoltar aquest col·lectiu i atansar-los a la tasca legislativa.

L’augment de les informacions que reben a través dels mitjans de comunicació sobre l’augment del consum d’alcohol entre menors d’edat és una preocupació per als estudiants del Lycée Comte de Foix que presenten una proposició de llei. Per això, demanen una planificació de les campanyes de sensibilització destinada a les escoles de secundària. La proposta també demana sancions pels qui hagin estat enxampats en estat etílic, paral·lelament amb l’obligació de fer treballs comunitaris.

Els temes culturals també centraran la sessió amb dues propostes, una per promoure la creació d’un White Summer o el foment de la participació ciutadana en els afers culturals.

Altres propostes són la reducció de la jornada escolar els divendres, augmentar convenis internacionals en matèria d’adopcions o la creació d’un servei de protecció civil voluntari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada