El Consell General acull una exposició de fotografies sobre la dictadura argentina

expoEl  vestíbul del Consell General acull una exposició fotogràfica que reflecteix catorze casos de famílies que van patir la repressió il·legal i la desaparició de persones volgudes durant la dictadura militar d’Argentina entre els anys 1976 i 1983. ‘Ausencias’ és un treball del fotògraf Gustavo Germano que mitjançant àlbums familiars, 30 anys després, va fer les mateixes fotografies però amb l’absència del familiar o amic desaparegut. Es tracta d’una producció de Casa Amèrica Catalunya i arriba a Andorra com una col·laboració del Consell General i el Comú d’Andorra la Vella, coincidint amb els actes de la Capital Iberoamericana de la Cultura.

‘Ausencias’ ha estat inaugurada pel síndic general, Vicenç Mateu; la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, i el mateix fotògraf Gustavo Germano, qui ha explicat que la repressió d’Argentina li va tocar ben de prop amb la desaparició del seu germà, motiu que el va empènyer a realitzar aquestes fotografies.

Gustavo Germano va tornar 30 anys després al mateix lloc amb la seva càmera, i els amics i familiars afectats per la pèrdua d’un ésser volgut, tot i que amb la seva absència. Els treballs mostren els canvis en l’entorn i el pas dels anys, i fa visible el buit que van deixar les 30.000 persones desaparegudes i assassinades.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES