El consell d’infants d’Ordino acorda impulsar unes jornades de medi ambient i de neteja

La celebració d’una jornada de neteja pels carrers i boscos d’Ordino, l’organizació de cursos de cuina i de grafits durant les vacances escolars, la creació d’un dia del medi ambient i d’un dia de l’esport, i la celebració d’una gimcana per conèixer el patrimoni cultural de la parròquia. Aquestes són les principals propostes que ha posat sobre la taula el consell d’infants d’Ordino, celebrat aquest dilluns al matí a les instal·lacions comunals. Les dues primeres demandes són dels alumnes de l’escola andorrana, mentre que les tres següents són de la francesa. Tenint en compte que tots dos centres escolars han pensat a fomentar el medi ambient, aquesta és la iniciativa que els cònsols Gemma Riba i Josep Àngel Mortés han considerat més interessant i factible. Així, els escolars hauran de treballar els propers mesos en aquesta jornada, que inclouria entre les activitats a dur a terme una de neteja per zones més brutes de la parròquia.

El dia en què es podria dur a terme aquesta jornada encara s’ha de decidir, però una opció seria el 5 de juny, Dia mundial del medi ambient, ha plantejat la cònsol menor. Així mateix, seria interessant comptar amb la participació del Centre Andorra Sostenible o del Cos de Banders, ha considerat. “La nostra escola és una Escola Verda, i ens agradaria una parròquia més verda i bonica”, ha manifestat l’alumne de l’escola andorrana Arnau Ferrer, que ha afegit que “hi ha carreteres i boscos plens de deixalles”. Per la seva part, Pablo Carrasco, de l’escola francesa, ha considerat que organitzar de manera conjunta entre les dues escoles aquest esdeveniment seria una bona manera de “portar-nos millor”.

Pel que fa a la celebració d’un dia de l’esport, tot i considerar-ho una bona idea, Riba ha plantejat als alumnes del centre francès que des del comú no poden posar-hi mitjans i que és la mateixa escola qui ho ha d’organitzar. I en relació a la gimcana sobre aspectes del patrimoni ordinenc, ha demanat que treballin sobre quines poden ser les proves i emplaçaments perquè el comú es pugui fer una idea de com es desenvoluparia. “Seria anar rodant per Ordino per buscar pistes i trobar coses que ens hagin amagat”, ha explicat l’alumna de l’escola francesa Emma Duró i, “si llegim les pistes bé, ens en sortirem”. 

Finalment, els cònsols també s’han compromès a valorar l’organització de cursos de cuina, de grafits o d’altres temàtiques que puguin interessar als infants de la parròquia.

Nou aparcament i zona esportiva

En un altre ordre de coses, i després que, com ja ve sent recurrent als consells d’infants, es demanés la instal·lació d’un ‘skate park’ a la parròquia, Mortés ha anunciat que se’n farà un a l’aparcament de terra que hi ha al costat del Centre de Tecnificació d’Ordino. Es tracta d’uns terrenys privats però ja s’està negociant una cessió i ja hi ha pressupost per, a aquests terrenys, fer-hi un aparcament asfaltat i una zona esportiva, on hi aniria aquest ‘skate park’. El projecte serà una realitat a finals d’aquest any o a inicis del vinent, ha informat Riba.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada