El Consell d’Infants d’Escaldes vol conscienciar de la importància de cuidar la via pública

Il·luminació als carrers, activitats per a infants i adolescents, més zones verdes i més neteja de la via pública, són algunes de les propostes que el Consell d’Infants d’Escaldes-Engordany ha fet al Comú amb l’objectiu de millorar la vida de la parròquia. La cònsol major, Trini Marín, acompanyada per la consellera de Joventut, Laura Lavado, ha reconegut la necessitat d’aquestes propostes i ha recordat que algunes ja estan en marxa. A més, ha proposat als infants elaborar entre tots una carta que sensibilitzi la ciutadania sobre la necessitat de respectar les normes de convivència i mantenir neta la via pública, ja que els nens han criticat principalment la manca de recollida dels excrements dels gossos. El Comú s’ha compromès a enviar aquesta carta a tots els caps de casa. En finalitzar el Consell d’Infants que s’ha celebrat aquest dijous al matí, els participants han pogut estrenar la tirolina que s’ha col·locat a proposta seva al Clot d’Emprivat.

Els alumnes de les escoles andorrana, francesa, espanyola i Sagrada Família d’Escaldes-Engordany que formen part del Consell d’Infants han celebrat aquest dijous al matí una nova sessió per traslladar al Comú les seves propostes de millora de la parròquia. Concretament, els nens han destacat la importància de mantenir neta la via pública, ja que creuen que els grafitis o els excrements de gos donen una mala imatge. La cònsol major, Trini Marín, ha reconegut aquest fet i els ha explicat que el Departament de Serveis i Manteniment està elaborant un informe per detectar els punts negres i poder portar a terme la neteja de les façanes i la voravia, que està previst que comenci en un parell de mesos. També ha aprofitat per recordar l’existència de zones de pipican i dels 41 punts d’expenedors de bosses per a la recollida dels excrements dels gossos. En aquest sentit, Marín ha proposat als infants i als seus mestres l’elaboració d’una carta que sensibilitzi la població sobre la importància de mantenir neta la via pública, ja que “estic segura que a vosaltres us faran més cas”. Així doncs, està previst que per al proper Consell d’Infants que tindrà lloc al mes d’octubre ja pugui estar enllestida i s’enviï a totes les cases de la parròquia.

Unes altres de les demandes del Consell d’Infants han estat la il·luminació d’alguns camins que consideren que estan foscos i a la nit poden ser perillosos, la programació de més activitats per a infants i adolescents perquè consideren que les que hi ha estan molt enfocades a nens petits, i la creació de més zones verdes per tenir més ombra i més colorit a la parròquia. Marín s’ha mostrat satisfeta de poder escoltar les propostes dels infants i ha assegurat que el Comú sempre té cura de cuidar els espais oberts però “ens agrada que ells també s’hi fixin en aquestes coses”.

Després del Consell d’Infants, els participants han pogut estrenar la nova tirolina al parc del Clot d’Emprivat que s’ha instal·lat aquesta setmana a petició seva.

(Text i foto: ANA)