El Consell d’Infants de Sant Julià proposa millorar la sostenibilitat i la pràctica esportiva

Un estudi sobre l’esport per millorar la seva pràctica tant a nivell físic com de companyonia, i un pla de sostenibilitat, és el que els estudiants de Sant Julià de Lòria han proposat aquest dilluns al Comú en la darrera sessió del Consell d’Infants. Els alumnes de l’Escola Andorrana han presentat el que consideren que hauria de ser l’esport incidint en la necessitat de tenir bones relacions amb els companys i demanant al públic evitar els enfrontaments. Per la seva banda, els estudiants de l’Escola Francesa han reflexionat sobre els problemes que ocasionen els residus i les possibles solucions per part de la ciutadania. El cònsol menor de la parròquia, Julià Call, ha agraït als joves les seves aportacions i ha recordat que a petició seva ja s’ha posat en marxa un pipican i s’estudia la creació d’un espai de joventut i l’ampliació del servei d’autobús dels quarts.

Els alumnes de l’Escola Andorrana i la Francesa de Sant Julià de Lòria han celebrat aquest dilluns el darrer Consell d’Infants del curs amb dues noves propostes. Per una banda, els del sistema andorrà han presentat el seu treball d’estudi de l’esport i la seva pràctica, incidint en la importància de l’esportivitat tant a fora com a dins del camp, i demanant als pares i al públic en general, evitar els enfrontaments i respectar les normes de cada esport.

Pel que fa als alumnes del sistema francès, han treballat una reflexió sobre els problemes que ocasionen els residus al medi ambient i les possibles solucions que estan a l’abast de la ciutadania com la reutilització o el reciclatge, amb l’objectiu de salvar el planeta.

El cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Julià Call, ha agraït als nens la seva contribució per millorar la parròquia, i ha recordat que a demanda seva ja s’ha posat en marxa un pipican. Actualment, s’està treballant amb altres dues propostes dels infants com són la creació d’un espai jove -possiblement a l’Hotel Glòria-, i l’ampliació de les parades de l’autobús dels quarts afegint-hi una a la mateixa plaça Major.

A més, durant la sessió, Call ha assegurat que aquesta edició del Consell d’Infants ha estat “rica en novetats” per la integració d’Unicef que permet treballar de forma conjunta a tots els consells d’infants del país, i pels canvis en la mecànica de treball involucrant més la participació de les classes. A més, també ha tingut unes paraules de comiat per a l’Escola Espanyola, que a partir del proper curs es traslladarà al centre integrat Maria Moliner d’Escaldes-Engordany.

Text i foto: ANA