El Consell d’Infants de Sant Julià proposa accions cíviques i d’ajuda als més necessitats

consell-infantsEl Consell d’Infants de Sant Julià de Lòria s’ha renovat, aquest dilluns a la tarda, després que la setmana passada se celebressin les eleccions per escollir els nous representants. Així, quatre alumnes de sisè repeteixen en el càrrec, i vuit més s’hi incorporen per primera vegada. Entre les demandes dels petits consellers, de tots tres sistemes educatius, hi ha propostes de civisme com ‘la neteja d’excrements d’animals dels carrers’, i d’altres que aposten per a mesures per ‘ajudar els més pobres’.

Els representants escollits per la corporació infantil participaran en reunions, presentaran propostes i les votaran per tal de conèixer de més a prop la tasca que fan els consellers de Comú. Segons ha explicat la cònsol major de Sant Julià de Lòria, Montserrat Gil, en anys anteriors ‘s’han tirat endavant molts recursos proposats per ells, com el parc infantil, la minideixalleria o el mercat d’oportunitats de l’any passat’.

Enguany és el sisè any que la parròquia acull un Consell d’Infants, i els petits han aprofitat per reivindicar accions que ja s’han demanat d’altres vegades com la creació d’un ‘pipicà’ per a que ‘els carrers estiguin més nets’, ha explicat l’Anna Carrera, de l’escola andorrana. La Janire Atanes, de l’escola espanyola, ha proposat ‘col·locar ascensors o rampes a tots els edificis’ i ‘ampliar el temps dels semàfors de vianants’. La cònsol major ha assegurat que ‘és important que siguin reivindicatius amb temes com aquests, perquè si ells en són sensibles, també sensibilitzen a la resta de la població’.

Els infants també han mostrat el seu costat més solidari i, si bé l’any passat ja van aconseguir organitzar el mercat de les oportunitats, aquest any aposten per fer més accions solidàries: l’alumne de l’escola andorrana Pol Martos, ha demanat que ‘organitzacions com Càritas poguessin fer més actes’.