consell-infantsEl Consell d’Infants 2013/2014 ha conclòs avui a Casa Comuna amb la presència a les bancades d’autoritats dels 12 membres electes i també la dels cònsols, Montserrat Gil i Manel Torrentallé que han presidit la sessió davant més de 120 nens i nenes, mestres i altres consellers de la majoria. La portaveu del Consell, Luz Maria Pinilla ha agraït al Comú la bona predisposició que ha tingut en el moment d’escoltar les seves demandes formulades en la sessió celebrada el passat mes de desembre.

No en va, en aquesta edició la dinàmica de funcionament ha canviat i per primer cop els cònsols van mantenir una reunió de treball amb els membres del Consell per fer el seguiment dels temes. Entre les demandes dels infants estava la de participar al programa Lauredianament en el decurs del qual, com ha recordat la cònsol major, van “fer demandes molt útils”.

Entre les aportacions en forma de demanda, figuraven els espais verds i els camins de la parròquia, la creació d’espais per circular en bicicleta, els accessos de les persones amb discapacitat, la instal·lació de semàfors per a invidents, la decoració dels contenidors d’escombraries amb imatges d’esquí de fons,  la problemàtica dels excrements de gossos i el fet que es fumi al parc del Prat Gran.

En un repàs de tots aquests temes, Montserrat Gil ha recordat que alguns són competència directa del Comú i s’ha posat fil a l’agulla, com ara el fet que un treballador del Comú sensibilitza de forma directa als propietaris sobre la necessitat de recollir els excrements per no ser objecte d’una sanció que pot arribar fins als 300 euros. Sobre la qüestió del tabac en espais públics on hi ha canalla i jovent, Gil els ha assegurat que “reforçarem les càmeres de seguretat per evitar que passi”.

Pel que fa a la decoració dels contenidors, Gil els ha comentat que “s’estan produint els nous panells” que aniran a la carretera de Fontaneda, la pleta del Jaile i a Aixirivall. Sobre la possibilitat de disposar d’un carril bici, la cònsol els ha recordat que arran de la reforma de l’avinguda Rocafort s’estudiarà “la possibilitat de fer-hi un carril bici sempre que es garanteixi la seguretat dels ciclistes”.

Montserrat Gil també ha destacat la feina que el Comú està fent en la neteja i acondicionament de camins i també de la promoció que Turisme fa de les rutes de muntanya. Al final, Gil els ha desitjat bona sort amb les notes i que passin un bon estiu. Abans però, els ha recordat que ella és la representant dels comuns davant el Consell Nacional de les Persones amb Discapacitat i que aquest ens ha manifestat que Sant Julià de Lòria és la parròquia més accessible del país, “un fet que ens enorgulleix”.

Text i foto: santjulia.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada