El Consell d’Infants de la Seu celebra la primera comissió de treball del curs

consell-infants-seuAquest matí ha tingut lloc a l’escola La Valira la primera comissió de treball del Consell Municipal d’Infants de la Seu d’Urgell, després que el passat mes de novembre se celebrés el ple constituent d’aquest òrgan representatiu dels nens i nenes de la ciutat.

En aquesta jornada de treball, la regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell, Meritxell Planes, ha fet un resum de les propostes que van presentar els alumnes en la sessió plenària d’aquest consell amb l’objectiu de marcar els temes que s’aniran treballant al llarg del curs.

Planes també ha explicat quines són les propostes que ja s’estan fent actualment com són la creació de l’skate park, que tot aprofitant el dia de la seva obertura se celebrarà una trobada juvenil, o el projecte de camins escolars que també s’hi està treballant des de la Regidoria d’Ensenyament, així com continuar amb l’aportació de propostes al programa infantil de la festa major.

Convivència

El tema vertebrador que s’ha triat per tal que els infants que conformen el Consell Municipal d’Infants treballin al llarg d’aquest curs ha estat la convivència. D’aquesta manera es dóna continuïtat al treball dedicat al civisme que va realitzar aquest consell durant el curs passat.

Respecte a la convivència, els nens i nenes han anat proposant diverses accions que afavoreixen o no la convivència com: tenir en compte els altres quan juguem al parc, deixar passar a la gent gran, anar amb cura quan circulem en bicicleta, no llençar les closques de les pipes a terra, entre d’altres propostes.

També s’aniran treballant altres temes proposats pels nens i nenes dels centres educatius de la ciutat.

Dia de l’espectador infantil

La comissió de treball d’avui ha comptat també amb la visita de Montse Guiu, propietària de Cinemes Guiu de la Seu d’Urgell, que ha anunciat la seva resposta positiva d’instaurar properament un dia de l’espectador infantil. Aquesta era una petició formulada pel Consell Municipal d’Infants durant el curs passat amb l’objectiu que els nens i nenes de la ciutat puguin gaudir d’un dia a la setmana d’una entrada al cinema més econòmica que la resta de dies, tal i com ja es fa pel públic adult.

Aquest dia de l’espectador infantil serà els divendres a la tarda i l’entrada costarà 4 euros. A més, en la primera jornada d’aquesta nova proposta, els nens i nenes que formen part del Consell Municipal d’Infants participaran en les diferents tasques que realitza el personal de la sala de cinema com fer d’acomodadors, taquilla, venda de crispetes, sala de màquines de projecció, entre d’altres.

La regidora d’Infància i Joventut, Meritxell Planes, fa una “bona valoració” d’aquestes comissions de treball que s’aprofiten per fer venir tècnics i professionals per tractar temes que són interès pels infants i alhora poder aconseguir un intercanvi més directe. La regidora destaca la dinàmica portada a terme entre els infants i el responsable de la Mancomunitat d’Escombraries de l’Urgellet per tractar els temes de civisme i convivència o amb la propietària de Cinemes Guiu per tractar les propostes que tenien referent a la programació i al dia de l’espectador infantil.

Aquestes comissions de treball s’aniran celebrant de manera itinerant en els diversos centres educatius de la Seu.