El Comú de Canillo té previst aprovar, dilluns vinent una ordinació per regular la tinença dels animals de companyia en les vies públiques de la parròquia. Tal com s’ha donat a conèixer aquest divendres en la reunió preparatòria del Consell d’Infants, la normativa té com a objectiu crear un registre d’animals de la parròquia per tal de fer un millor control i poder imposar sancions si es comet alguna infracció. El Consell d’Infants, format per alumnes dels darrers cursos de l’escola andorrana i francesa de Canillo, participaran en aquesta campanya elaborant dissenys i suports per ajudar a sensibilitzar la població sobre la recollida d’excrements als carrers. Una de les propostes que aquest divendres s’han posat sobre la taula és convertir el Camí de Sella en un camí de sensibilització sobre la qüestió. Paral·lelament, el Comú també s’ha compromès a dur a terme una millora d’aquest passeig, que transcorre al costat del riu al seu pas pel poble de Canillo.

Una desena d’alumnes de l’escola andorrana i francesa de Canillo, acompanyats dels seus professors, juntament amb el cònsol menor, David Palmitjavila, i els consellers de Social, Joventut i Serveis, han participat aquest divendres en una reunió preparatòria del Consell d’Infants de Canillo, que tindrà lloc el proper 27 de juny. En la trobada també hi ha pres part un representant de l’UNICEF Andorra com a observador. Durant la reunió de treball s’han preparat els temes que els infants proposaran al Comú de Canillo a finals de juny, i s’ha fet un repàs de l’estat de les propostes de l’edició de l’any passat.

Un dels temes tractats ha estat l’ordinació que la setmana que ve aprovarà el Comú de Canillo sobre la tinença d’animals de companyia, i que té per objectiu identificar tots els animals de la parròquia per inscriure’ls en un registre, per fer millor el control i poder posar sancions si els propietaris no recullen els excrements de les vies públiques. Els infants ha proposat col·laborar amb la iniciativa fent difusió de la campanya a l’escola i participant en la confecció d’elements gràfics per ajudar a sensibilitzar a la població. Un dels elements que pot servir de suport per a la campanya de sensibilització és un dispensador de bosses que el Comú regalarà a tots els propietaris que inscriguin els seus gossos al registre. A més, els alumnes també han proposat de convertir el Camí de la Sella, on habitualment moltes persones passegen els seus gossos, en un camí de sensibilització sobre aquesta matèria.

Els infants també han proposat la creació un itinerari de llocs d’interès cultural i històric de la parròquia de Canillo, amb la voluntat de fer sortides escolars culturals i que, a més, puguin ser ofertes a d’altres escoles del país. Així mateix, els alumnes han demanat millores en el camí de la Vall del Riu i en els parcs infantils, i la instal·lació de punts de recollida selectiva de residus en cadascun d’ells. Des del Comú s’ha acceptat la proposta i es començarà per dotar de punts de recollida a dos parcs, per anar-ne ampliant el nombre de cara l’any vinent. Un altre punt tractat ha estat la demanda de poder disposar d’un camp de futbol o de bàsquet que no estiguin junts, una qüestió que el Comú s’ha compromès a estudiar.

D’altra banda, durant la reunió també s’ha proposat la creació d’un logotip del Consell d’Infants, per tal que pugui ajudar a identificar tots els projectes que s’han posat en marxa amb la col·laboració o a proposta d’aquest organisme.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada