El consell d’ètica de Google va durar poc

El 26 de març Google va crear el consell extern d’experts per al manteniment de l’ètica que tenia com a objectiu vetllar pel desenvolupament òptim de les tecnologies més emergents com la Intel·ligència artificial el reconeixement facial. Era el conegut com Advanced Tecbhnology Exernal Advisory Council o en les seves sigles ATEAC, i estava integrat per enginyers i experts en la matèria.

Unes poques setmanes després, la mateixa empresa ha anunciat que dissol l’organisme perquè, segons apunta un portaveu de la companyia de Google la ATEAC no funciona com Google esperava.

El motiu del tancament de l’organisme és que milers d’empleats de Google van signar una petició contra la presència de Kay Col·les en l’organisme. Cols és president de la fundació conservadora Heritage Foundation i en el passat havia tingut comentaris de rebuig a la comunitat de persones transsexuals. Els empleats consideraven que una persona que té aquest biaix ideològic no pot assessorar a Google per a aplicar un codi d’ètica en els desenvolupaments tecnològics.

Amb tot i segons ha assegurat la signatura nord-americana, continuarà treballant perquè el consell de suport pugui funcionar en el futur.

Més enllà de la curta durada del ATEAC, queda clar que la tecnologia ni pot viure sense un relat, sense una ètica que la sostingui ni, com ha fet Google en aquesta ocasió, totes les empreses haurien de crear el seu propi consell en el futur.

TOTES LES NOTÍCIES