El consell de ministres francès autoritza l’aprovació del CDI

elisi-1

De la visita del Copríncep francès s’esperava un gest polític i aquest ha arribat fins i tot abans que François Hollande aterri a Andorra: el consell de ministres francès ha aprovat el projecte de llei que autoritza l’aprovació del CDI entre França i Andorra. Un cop estigui en vigor, el conveni ha de potenciar les inversions entre ambdós estats.

Ahir, a poques hores de la visita de François Hollande, el consell de ministres francès va fer un gest clar de complicitat. Va donar llum verd a un projecte de llei que autoritza l’aprovació del conveni entre França i Andorra per evitar la doble imposició i prevenir l’evasió i el frau fiscal. El text va ser presentat pel ministre d’Afers Exteriors i Desenvolupament Internacional, Laurent Fabius.

Segons l’executiu veí, el conveni reforça la seguretat jurídica i posa les normes d’aplicació en operacions que impliquin a residents de tots dos estats. El text defineix, a més, les modalitats de repartiment dels impostos recaptats sobre les rendes entre Andorra i França i les condicions en què s´efectuarà l’eliminació de la doble imposició suportada pels residents.

El comunicat assenyala que el CDI contribuirà a incrementar les inversions potencials entre França i Andorra i es traduirà en el reforç de la cooperació fiscal entre tots dos estats.

El CDI es va rubricar el 2012, amb Nicolas Sarkozy com a president de França. La signatura del text, però, es va fer l’abril de l’any passat, ja amb Hollande com a president. El ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, va desplaçar-se a París per a la signatura amb el seu homòleg, Pierre Moscovici.