SFG

El Consell de Ministres ha eliminat la documentació en paper des de la primera sessió d’aquest any 2018.

En el marc de l’aposta del Govern per l’Administració electrònica i la modernització de l’Administració, tota la documentació que es treballa en les sessions del Consell de Ministres es comparteix mitjançant la plataforma de treball col·laboratiu Espai Govern.

La ministra de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha presentat aquesta iniciativa, que té com a objectiu que el Consell de Ministres s’afegeixi a aquest procés de modernització de l’Administració.

Així, a l’Espai Govern el cap de Govern, els ministres, el secretari general i els membres del gabinet del cap de Govern comparteixen l’ordre del dia del Consell de Ministres, els diferents edictes que s’aproven i els informes corresponents. A més, gràcies al certificat electrònic, aquests documents es poden signar en línia sense necessitat d’imprimir-los.

En aquest espai, a més, es comparteixen en temps real l’agenda del Govern, documents d’interès comú i comunicacions internes entre els membres del Govern.

L’objectiu de la posada en funcionament d’aquesta nova eina és incrementar l’eficiència en l´ús dels recursos, reduir l’ús del paper a l’Administració i promoure l’ús de les TIC. A més, aquest mecanisme de treball permet reduir la durada de les sessions de Consell de Ministres, ja que els ministres disposen de la informació abans de cada sessió del Govern.

El nou mecanisme afavoreix el medi ambient, ja que l’estalvi de paper de cada una de les sessions és significatiu. Des que es va començar a aplicar el nou sistema s’han compartit un total de 1.940 documents del Consell de Ministres i s’han estalviat prop de 270.000 fulls de paper. Així, es calcula que al llarg de l’any s’estalviarà més d’un milió de fulls, el que equivaldria a uns 100 arbres.

D’altra banda, la ministra també ha presentat la web www.funciopublica.ad, on tots els treballadors de l’Administració tenen accés a la publicació dels edictes, a la legislació en matèria de funció pública i a altra informació d’interès.

En el marc del desenvolupament de l’Administració electrònica i del certificat electrònic, el sistema de treball col·laboratiu així com una aplicació de porta signatures, també s’estan implementant en els diferents departaments de l’Administració, per tal que cada vegada es puguin fer més gestions internes sense necessitat d’imprimir papers i de transportar la documentació físicament d’un departament a un altre. En aquest sentit, ja s’estan duent a terme formacions als treballadors de l’Administració perquè s’hi puguin anar afegint.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada