El Govern aprova la modificació de la Llei del sòl amb la limitació de nou mesos per condonar les cessions

El Consell de Ministres d’aquest dimecres ha aprovat el projecte de llei de la modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme (Llei del sòl). El text, que ja va ser presentat pel ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, preveu finalment que els comuns puguin condonar o reduir la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat durant un període limitat de nou mesos. El text s’entrarà a tràmit parlamentari en els propers dies.

El ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha explicat que la principal modificació que preveu el projecte de llei és la possibilitat que els comuns puguin, durant un termini de nou mesos, condonar la cessió obligatòria en sòl urbà consolidat. Ha indicat que el fet que sigui una mesura temporal pot motivar que la gent vulgui construir en aquest termini i no deixar-ho per més endavant, i ha confiat que sigui ‘un revulsiu per a l’economia’.

D’altra banda, el text també contempla que es puguin construir habitatges unifamiliars sense haver d’elaborar un pla parcial, a més de la simplificació administrativa, la reducció de terminis i l’estalvi de recursos públics.

El darrer punt modificat assenyalat per Alcobé és la possibilitat de permetre determinades actuacions constructives en edificacions en zones afectades per entorns de protecció de patrimoni cultural pendents de desenvolupar.

1 comentari

  1. El Falgueró es urbà consolidat? ;D

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES