El Consell de Ministres adjudica la redacció dels projectes de millores en diversos refugis lliures

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest dimecres, l’adjudicació de la redacció del projecte i la corresponent direcció facultativa d’obra de les millores arquitecturals i d’eficiència energètica als refugis lliures d’Andorra a TAIT, SAU, Gerard Veciana i R3e SLU.
Aquest mateix dimecres també s’ha aprovat l’adjudicació dels treballs de redacció del projecte i la direcció facultativa d’obra del camí entre el pont de Sornàs i el poble de la Cortinada, a Ordino, a l’empresa Engitec.

Els dos projectes adjudicats aquest dimecres tenen com a objectiu continuar treballant per millorar l’accés a la natura i acostar així la muntanya a tots els ciutadans, ja sigui facilitant els camins o afavorint unes millors condicions dels refugis de muntanya. Pel que fa al primer projecte, Andorra disposa, en paral·lel als refugis guardats, d’una xarxa de refugis lliures que van ser construïts majoritàriament entre els anys 80 i 90. Aquestes infraestructures són utilitzades per senderistes i excursionistes per disposar d’aixopluc en cas de necessitat, i en els darrers anys s’ha evidenciat un augment del seu ús. Així, l’objectiu del projecte és adaptar les característiques dels refugis existents optimitzant el seu espai i assegurant unes condicions d’aixopluc, de seguretat i de confort en qualsevol època de l’any.

A més, es vol que les reformes tinguin en compte la millora de l’eficiència energètica dels edificis afectats. Pel que fa al projecte del camí entre el pont de Sornàs i el poble de la Cortinada, aquest s’emmarca en el conveni signat el 2016 entre el Govern i el Comú d’Ordino per a la col·laboració en l’execució del camí que unirà el llosser d’Ordino i el poble de la Cortinada. Aquest camí forma part del Pla d’infraestructures verdes contemplat en l’Estratègia nacional del paisatge, i té com a finalitat connectar per camí Andorra la Vella amb el poble del Serrat.

En aquest sentit, ja es van dur a terme els treballs de construcció del camí en el tram del Prat de la Farga de Casa Rossell, i per poder executar aquest tram pendent d’uns 500 metres de llargada, s’ha procedit a adjudicar la redacció del projecte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.