drets-humansLa secretària d’Estat d’Afers Socials, Ester Fenoll, ha intervingut en la 30a sessió ordinària del Consell de Drets Humans, celebrada a l’oficina de les Nacions Unides a Ginebra, amb motiu de l’adopció final de l’informe d’Andorra en el segon cicle de l’Examen Periòdic Universal. L’EPU és un procediment de supervisió periòdica de la situació dels drets humans de cada estat membre de les Nacions Unides. L’informe adoptat avui és el resultant de tot el procés de revisió dels drets humans a Andorra.

En la seva intervenció, Fenoll ha presentat la posició d’Andorra respecte a les 85 recomanacions rebudes durant les presentacions dels informes nacionals el passat 7 de maig del 2015. Andorra finalment ha acceptat 41 recomanacions i ha pres en consideració les 44 restants.

La secretària d’Estat d’Afers Socials s’ha referit en el seu discurs a recomanacions com són l’educació inclusiva per reforçar els drets de les persones amb discapacitat, també ha reiterat el compromís d’Andorra per presentar els informes periòdics dels diferents òrgans de tractats de les Nacions Unides. Fenoll ha fet èmfasi en les futures modificacions legislatives per garantir el dret a la vaga i a la negociació col·lectiva, arran del compromís adquirit amb el secretari general de les Nacions Unides durant la seva visita al Principat. Respecte dels drets de les dones, Andorra ha acceptat aprovar una llei integral d’igualtat de gènere, d’acord amb les disposicions previstes en la Convenció internacional sobre l’eliminació de totes les formes de discriminació racial, i seguir implementant polítiques en favor de la igualtat de gènere.

Abans de l’adopció de l’informe, han intervingut entre d’altres la Xina i el Consell d’Europa, que han volgut felicitar a Andorra per les recomanacions acceptades i han encoratjat a reforçar la seva legislació en matèria de racisme i discriminació racial.

Un cop adoptat l’informe, Andorra disposa fins al 2019 per implementar les 41 recomanacions acceptades, de cara al tercer cicle de l’EPU.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada