Aquesta setmana s’ha celebrat a les dependències de l’oficina de turisme de Sort (Pallars Sobirà) la primera reunió de l’any 2017 de les sessions mensuals del Consell de direcció de l’àmbit territorial de l’Alt Pirineu i Aran, un organisme presidit per la delegada territorial del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, M. Rosa Amorós, i en el qual participen els directors i directores dels serveis territorials de cada departament de la Generalitat de Catalunya.
 
A la reunió hi ha estat convidada també la representació territorial de l’Institut Català de les Dones, de joventut, de l’IDAPA i d’esports.
 
En relació als temes tractats, pel que fa al Departament de Justícia s’ha destacat l’acord entre el departament i els sindicats per augmentar l’estabilitat de la plantilla i millorar l’eficiència dels jutjats, per la qual cosa s’augmentarà en 30 minuts diaris el temps d’atenció al públic, ara serà fins les 14:30h. També cal destacar la nova mesura del govern per aquest any per tal d’incrementar la presència del català als jutjats, que consistirà en retribuir 14 euros addicionals als advocats d’ofici per cada escrit presentat en llengua catalana, ja siguin demandes, recursos, apel·lacions o notificacions judicials.
 
En segon lloc, pel que fa al Consell Català de l’Esport, destaca la convocatòria de subvencions a clubs esportius i/o ajuntaments que tinguin un impacte significatiu en el conjunt del sistema esportiu a Catalunya o de rellevància social i històrica. En aquest sentit destaca, entre d’altres, el finançament a la cursa de muntanya “Open Vall Fosca” del proper 18 de febrer.
 
En referència al Departament d’Ensenyament, el proper 8 de febrer es presentarà a Vielha (Vall d’Aran) la valoració de les dades del programa “Esport Blanc”, presentat el novembre de 2014, i l’origen del qual sorgeix de la candidatura de Barcelona-Pirineus als jocs olímpics d’hivern i de la necessitat de potenciar l’esquí com a activitat lligada al territori. Des d’aleshores la implantació d’aquest programa ha estat progressiva i amb l’objectiu d’abastar tot el territori. S’ha destacat que és una activitat voluntària per totes les escoles, proposada per a 3r i 4t de primària, inclosa dins el currículum escolar i àmpliament subvencionada.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha destacat que en el projecte de pressupostos per al 2017, el qual es troba en tràmit parlamentari d’aprovació, s’ha previst un pla de millora de camins (que duen a nuclis habitats) quantificat en 9 milions d’euros anuals, en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.
 
Pel que fa al Departament de Salut, destaca que el proper 13 de febrer es reunirà a Tremp (Pallars Jussà) el primer Consell Territorial de Salut Pública.
 
Finalment la representant de l’Institut Català de les Dones (ICD) va destacar, dins del marc normatiu de la Llei d’igualtat efectiva entre dones i homes, que el termini pel qual els ajuntaments han de redactar els plans d’igualtat municipal propis s’exhaureix el proper mes de juliol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada