El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell tracta la implantació del 5G a l’Alt Pirineu

Vistes del poble de Coll de Nargó
Coll de Nargó. Foto: Arxiu

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell ha tractat aquesta setmana, a la reunió itinerant que ha celebrat a l’Espai Dinosfera de Coll de Nargó, la implantació del 5G a la comarca i al Pirineu. El gestor a l’Alt Pirineu i Aran de l’oficina d’Innovació Digital de la Fundació I2CAT, Ramon Moliner, va ser convidat a la reunió per a parlar de l’estat actual de l’arribada d’aquesta tecnologia a la regió.

L’alcalde de Coll de Nargó i president del Consell Comarcal, Martí Riera, ha explicat a RàdioSeu que en aquesta intervenció se’ls va concretar de quins serveis podran disposar els municipis i les empreses locals amb el desplegament del 5G. Riera ha assenyalat que “si el pas del 3G al 4G va suposar una millora de les comunicacions, el salt al 5G comporta un canvi qualitatiu en la manera de fer les coses”.

La reunió també va tenir com a convidat Josep Nieto, cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra a la Seu d’Urgell, que va informar als alcaldes i alcaldesses de l’evolució del nombre de delictes i infraccions, penals o administratives, a la comarca. Des dels Mossos també han donat a conèixer la recent creació de la seva Unitat Rural, que vetllarà pel respecte pel medi agrari i natural juntament amb d’altres cossos que treballen en aquest àmbit, com són el Seprona i els Agents Rurals. L’explicació la va fer el caporal cap d’aquesta nova unitat, Albert Arnau.

Al mateix plenari, Jordi Piferrer va explicar al Consell d’Alcaldes l’actual projecte de recuperació patrimonial i promoció d’un dels camins entre l’Alt Urgell i Andorra que històricament havien fet servir fugitius o contrabandistes. Piferrer és el vicepresident de l’Associació d’Amics del Camí de Pallerols de Rialb a Andorra. De la seva part, Montse Melià, experta en comunicació política, va presentar el taller sobre eines de comunicació que s’ofereix als representants polítics locals.

A la sessió, d’altra banda, es va actualitzar informació sobre l’estat actual dels tres grans projectes estratègics actuals del Consell Comarcal: el FEDER Camina Pirineus, el FEDER Forest4Local i el pla Impulsa Energia.

TOTES LES NOTÍCIES