consell-alcaldesEl Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell té previst debatre en la reunió d’aquest mes la possible aplicació de la llicència de recollida de bolets. L’anunci arriba després que el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Josep Maria Pelegrí, ha confirmat la intenció del Govern de cobrar a les persones que vulguin recollir bolets en espais naturals públics.

La mesura es vol aplicar inicialment en parcs naturals com el de l’Alt Pirineu, al qual pertanyen els municipis de Montferrer i Castellbò i les Valls de Valira. També es podria introduir al parc del Cadí-Moixeró, i la Conselleria vol impulsar que s’hi afegeixin els ajuntaments amb els seus boscos comunals, que suposen una part important de la superfície forestal de l’Alt Pirineu i Aran.

La Generalitat és propietària d’unes 7.500 hectàrees de bosc de l’Alt Pirineu, prop d’un 10% del total, mentre que els ajuntaments en posseeixen un 36%. Només el 15% són boscos privats. No obstant això, a l’Alt Urgell el repartiment és molt diferent, ja que un 60% de la superfície arbrada és de propietaris particulars. Això pot dificultar l’aplicació de la tascar, si no és que els propietaris es mostren interessats a desenvolupar-la. Tot plegat es debatrà a la propera trobada dels alcaldes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada