consell-alt-urgellEl Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha signat un conveni de col·laboració amb el Instituto de la Mujer, adscrit al Ministerio de Sanidad, Servicios Sociales e Igualdad, per portar a terme el Programa Aurora, una iniciativa que compta també amb el suport del Fons Social Europeu i que va adreçada a millorar la participació social i laboral de les dones de l’àmbit rural.

L’objectiu del programa és contribuir a un desenvolupament sostenible, frenar la despoblació i incentivar la incorporació de les dones a l’activitat econòmica i ajudar així a la viabilitat dels seus municipis. El programa va adreçat preferentment a dones de 25 a 55 anys que tinguin el graduat escolar.

El contingut del programa consta de dues fases. D’una banda, el treball d’aspectes personals (coneixements, expectatives, necessitats i demandes de les dones) i, de l’altra, un itinerari professional basat en la motivació laboral i en proporcionar una formació ocupacional vinculada a l’oferta laboral local, concretament en l’àmbit d’atenció a les persones, a més d’incidir en les opcions d’autoocupació.

Les dones que participin en el programa rebran formació en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), amb la possibilitat d’obtenir l’ACTIC, la certificació acreditativa de la competència digital. La formació abraçarà també l’emprenedoria.

Les persones interessades en el projecte en podem demanar més informació al CETAP-Telecentre (tel. 973 35 57 98) o al Consorci d’Atenció a les Persones (973 35 41 02). També per correu electrònic a l’adreça igualtat@capau.cat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada