El Consell Comarcal de l’Alt Urgell formarà joves per facilitar-los la inserció al mercat laboral

En les pròximes setmanes, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell posarà en marxa l’aplicació del Programa d’experiència professional per a l’ocupació juvenil a Catalunya, més conegut amb el nom “Joves per l’Ocupació”. Aquest programa està finançat pel repartament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Sevei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Aquesta és la segona vegada que l’Alt Urgell emprén un programa d’aquestes característiques, ja que l’any 2010 va participar del programa aleshores anomenat “Suma`t”. En aquella ocasió, van seguir el programa 58 joves, dels quals 33 van finalitzar la formació. Pel que fa a la inserció laboral, es van signar 23 contractes, un 20% dels quals es van renovar en finalitzar els 6 mesos subvencionats.

Enguany, el Consell Comarcal torna a apostar per un projecte que ha de permetre la millora de l’ocupabilitat dels joves alturgellencs amb més mancances formatives, alhora que els proporcionarà l’oportunitat d’aconseguir una formació professionalitzada vinculada a les empreses del territori que permeti una futura inserció laboral.

Les branques professionalitzadores que es contemplen inicialment són les d’hostaleria i turisme actiu, forestal i sector agroalimentari. Aquestes branques són modificables i s’acabaran de perfilar un cop realizades les entrevistes individualitzades amb els joves interessats en participar del programa.

El programa està obert a persones de 16 a 25 anys, que estiguin desocupades i tinguin una baixa qualificació i/o dèficis formatius a causa dels quals hagin abandonat el sistema educatiu. El programa, que durarà fins a finals d’aquest any, constarà de 240 hores de formació i s’iniciarà a mitjan febrer, tot i que la selecció de joves es farà en les properes setmanes.

Els joves interessats a participar del programa en poden demanar més informació a l’Oficina Jove de l’Alt Urgell o al CETAP-Telecentre. També es pot consultar el lloc web de l’Oficina de Treball www.oficinadetreball.cat. A més a més, el pròxim divendres, dia 18, a les 11 del matí, se’n farà una sessió informativa al CETAP-Telecentre.

TOTES LES NOTÍCIES