El plenari del Consell Comarcal de l’Alt Urgell va aprovar ahir al vespre les al·legacions que presentarà a l’avantprojecte de llei de governs locals de Catalunya, elaborat pel Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat. L’acord es va prendre amb els vots favorables de l’equip de govern (CiU i ERC) i el vot en contra dels consellers del PSC i el PPC.

En la seva intervenció, el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, es va mostrar d’acord en què, tal com preveu l’avantprojecte de llei, els consells comarcals passin a ser regits pels consells d’alcaldes, però va expressar la seva disconformitat amb el vot ponderat dels alcaldes en funció del nombre d’habitats del municipi i, en contraposició, va defensar que el vot de cada municipi valgui exactament el mateix, amb la salvetat que els alcaldes només podrien participar en les votacions dels punts que afectessin el seu propi municipi.

Les al•legacions també recullen la necessitat de garantir la representació en el si de la comissió permanent del consell de les forces polítiques presents a la comarca, d’acord amb el nombre de regidors i de vots obtinguts per cada candidatura, ja que, amb el redactat actual, en quedarien fora els partits que, tot i tenir representació als ajuntaments, no haguessin obtingut cap alcaldia.

El Consell Comarcal de l’Alt Urgell també reclama, en les seves al•legacions, que la futura llei asseguri la suficiència financera dels consells. En aquest sentit, es posa de manifest que “l’atribució directa de competències ha de comportar necessàriament el finançament genèric i suficient per garantir no només la prestació efectiva i de qualitat dels serveis locals, sinó també el funcionament general de l’administració comarcal”.

Quant al marc competencial, es considera que el consell comarcal “ha d’actuar com a l’ens descentralitzat del consell de vegueria –o de la diputació- i, en aquest sentit, exercir el conjunt de les competències i prestar els serveis, d’acord a les necessitats i particularitats de cada territori comarcal o subcomarcal”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada