Acord-residus-aEl Consell Comarcal de l’Alt Urgell assumirà la gestió única dels residus a l’Alt Urgell, per la qual cosa desapareixeran les actuals dues mancomunitats en què es divideix la comarca: la de l’Urgellet i la Meridional.

Ho ha anunciat el director de l’Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, que aquest dijous ha participat en la reunió del Consell d’Alcaldes alturgellenc per tractar el futur del tractament de deixalles.

Tost ha explicat que abans del 14 de juliol vinent els ajuntaments hauran d’haver acordat en sessió plenària la cessió de competències de residus al Consell Comarcal i que l’1 de gener de 2015 es farà efectiu el nou funcionament. Es convocarà un concurs públic per adjudicar la gestió, en la qual, segons ha assegurat, es mantindrà els treballadors actuals.

Segons el responsable de l’ACR, la decisió va en la línia de racionalitzar recursos, tenint en compte que fins ara l’Alt Urgell ha estat un cas atípic per l’existència de dos ens en una mateixa comarca amb poca població. Alhora, es vol solucionar els conflictes de competències que han sorgit. Tot i això, Josep Maria Tost ha matisat que els ajuntaments del sud de la comarca hauran d’assumir igualmemt el deute existent en aquest àmbit i es buscarà la manera de solucionar-lo.

Una de les novetats que presentarà la nova etapa és que l’abocador de Benavarre estrenarà un nou sistema per empaquetar les deixalles, que ja s’aplica en d’altres comarques, i que acabarà amb el mètode tradicional d’acumular les restes, que provoca la presència habitual d’aus buscant-hi menjar.

L’actual president de la Mancomunitat de l’Urgellet, Antoni Capdevila, ha recolzat la unificació i creu que serà positiva per millorar el tractament dels residus a escala comarcal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada