El Consell Assessor del Patrimoni (CAP) ha celebrat aquest matí la seva primera reunió de l’any, que ha estat presidida per la Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert.

Durant la reunió s’ha repassat les accions que el Departament de Patrimoni Cultural ha organitzat per a enguany, declarat Any Europeu del Patrimoni Cultural per la Unió Europea (UE) amb l’objectiu de donar a conèixer el potencial de tota la riquesa cultural d’Europa. Amb l’Any Europeu del Patrimoni, la UE vol sensibilitzar sobre la importància social i econòmica del patrimoni cultural i arribar principalment a les persones que menys el coneixen. Les accions organitzades pel Ministeri de Cultura, Joventut i Esports al voltant de l’efemèride es faran públiques les properes setmanes.

Un segon tema de debat durant la reunió del CAP d’aquest matí ha estat l’avaluació de la Llei de patrimoni cultural. En aquest sentit, el Consell Assessor proposa que l’avaluació externa, que s’ha d’elaborar cada tres anys coincidint amb la vigència de nomenament de les vocalies del Consell Assessor, la porti a terme una empresa de consultoria amb una voluntat auditora.

El Consell Assessor ha debatut també sobre les diverses possibilitats de dinamització i de difusió de la candidatura Unesco: Les festes del foc del solstici d’estiu als Pirineus: Haros, falles i brandons, patrimoni cultural immaterial de la Humanitat (2015), entre els diversos actors que intervenen en la festa.

Es recorda que el Consell Assessor és un òrgan consultiu nomenat per la ministra, la finalitat del qual és avaluar i orientar el Ministeri de Cultura en la implementació de polítiques i actuacions en l’àmbit del patrimoni cultural. Correspon al Consell Assessor avaluar l’aplicació del marc legal vigent i l’estat general del patrimoni cultural.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada