El Conselh Generau d’Aran seguirà reclamant a la Generalitat que compleixi amb el compromís d’extreure l’ós Goiat del Pirineu i que també analitzi si cal reduir el nombre d’óssos existents a la serralada. El síndic, Carlos Barrera, s’ha sumat aquest dilluns a les crítiques cap a la intervenció del director general de Polítiques Ambientals, Ferran Miralles, que divendres passat va anunciar que el Govern mantindrà intacte el programa d’alliberament de plantígrads i que a curt termini no es preveu l’expulsió de Goiat.

Barrera ha instat la Generalitat a fer avenços efectius a l’hora de consensuar aquesta mesura amb la resta d’administracions implicades -governs espanyol, francès, aragonès i navarrès- ja que en cas contrari tem que la mesura, reclamada pels territoris afectats, no es compleixi.

Precisament ahir dilluns el ple del Conselh Generau d’Aran va aprovar la rectificació de la moció en què reclamen solucions més efectives “davant de situacions no desitjades provocades per qualsevol dels exemplars d’ós que hi ha al Pirineu”. Barrera va detallar que al nou text s’hi ha fet modificacions tècniques de definició del document de protocol sobre “el comportament d’exemplars d’ossos reintroduïts, que són la totalitat dels ossos del Pirineu ja que provenen de la reintroducció de l’any 1995”. La moció es traslladarà a la Generalitat de Catalunya, perquè “com a signant juntament amb els Governs espanyol i francès i les comunitats autònomes d’Aragó i Navarra, donin per bo aquest protocol i serveixi com a full de ruta”.

L’estudi ha de determinar “la convivència de la presència de l’os amb totes les activitats econòmiques i humanes que es porten a terme actualment al Pirineu”, i determinarà també “el nombre d’ossos que pot suportar aquest territori”, va dir Barrera.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada