economiaEl Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal que tindrà lloc del 4 al 7 de febrer al Principat preveu aplegar al voltant d’un miler de participants d’una trentena de països dels cinc continents. Segons ha explicat el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, es tracta del congrés ‘més important’ que haurà acollit mai Andorra i s’espera que tingui un impacte destacable en l’economia del país. El pressupost destinat per a la seva organització és d’1.750.000 euros que es preveu finançar en un 80% amb les aportacions dels patrocinadors privats, expositors i congressistes.

El seu entorn natural privilegiat en l’àmbit de la viabilitat hivernal, la llarga experiència del país en la gestió d’infraestructures viàries en condicions d’hivern i el creixement continuat de la xarxa viària i l’optimització del seu manteniment són els tres aspectes essencials que el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha citat com a motius perquè Andorra tingui ‘el repte i l’honor’ d’acollir el XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal del 4 al 7 de febrer.

La celebració del congrés permetrà situar Andorra com a ‘destí de congressos’ i generar una activitat econòmica ‘molt important’ al país, ha assenyalat Alcobé durant la seva compareixença al Consell General.

L’estada al Principat durant quatre dies del miler de participants que s’esperen entre congressistes, expositors i acompanyants, amb les visites culturals i turístiques que realitzin i la gastronomia tindrà un impacte destacable, preveuen els organitzadors. A més, com han destacat, l’organització és ‘100% nacional’ i només per a la millora de l’antiga plaça de braus s’han ocupat trenta persones sense feina amb el programa de treball temporal, com ha explicat el ministre.

El congrés es dividirà entre cinc localitzacions: la plaça del Poble on es farà la inauguració, el centre de congressos d’Andorra la Vella que acollirà les ponències i les sessions tècniques i de ministres; el Parc Central, on s’instal·larà un envelat per al sopar de cloenda; l’aparcament Vinyes, on s’ubicarà l’espai d’exposició de maquinària i tecnologia i el circuit de gel del Pas de la Casa que serà l’escenari del campionat de conductors de màquines llevaneu.

El cost del congrés és d’1.750.000 euros, segons ha informat el titular d’Economia i Territori. La previsió és que s’autofinancii en un 80% amb l’aportació dels congressistes, els més de 25 patrocinadors privats i els expositors que han comprat un espai per presentar la seva empresa o els seus productes.

El Govern, ha admès Alcobé, ‘ha anticipat alguna despesa perquè alguns ingressos arriben a última hora’, com és el cas dels congressistes. El 20% restant l’aportaran empreses públiques que puguin patrocinar el congrés com Andorra Turisme, FEDA o Andorra Telecom. Es tracta, però, de ‘xifres preliminars’, ha matisat, que podrien ser finalment inferiors a aquest 20%.

L’objectiu, ha conclòs el ministre, és esdevenir un ‘aparador internacional’ en temes de viabilitat hivernal i ‘intentar repetir l’experiència’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada