El XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal s’ha clausurat aquest divendres al matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella. El president de l’AIPCR, Oscar de Buen, ha agraït l’organització i ha dit que ‘estic convençut que ha contribuït a millorar la mobilitat dels vostres països’ i que ha aportat elements útils perquè els assistents els puguin aplicar. Durant l’acte, els presidents dels diferents comitès participants han presentat les conclusions de les ponències, que han tractat temes diversos com els nous materials per a la viabilitat, la importància de la informació en carretera, l’optimització dels recursos, com reduir la sinistralitat per condicions meteorològiques adverses, l’afectació dels esdeveniments extrems i el comportament dels conductors.

El president de l’AIPCR, Oscar de Buen, el president del comitè tècnic de viabilitat hivernal, Didier Giloppé, i el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, han presidit l’acte de clausura del XIV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal.

Durant l’acte s’han presentat les conclusions de les diferents ponències i els temes més destacats, i s’ha felicitat l’organització que ha ofert Andorra i l’acollida que ha donat als assistents. El president de l’AIPCR ha destacat que el programa del congrés ha aportat elements útils per als assistents que podran aplicar en els seus països, a més de servir per renovar les xarxes de contacte i col·laboració. Considera que l’assistència a l’esdeveniment ‘ha contribuït a millorar la mobilitat dels vostres països’ amb els beneficis que això comporta per a la comunitat.

D’altra banda, ha agraït que Andorra els hagi rebut tan bé i ha valorat que ‘l’oportunitat de conèixer el país ha estat extraordinària’ i que ‘ens han fet sentir com a casa’.

Per la seva banda, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, ha agraït l’oportunitat d’organitzar aquest esdeveniment, i ha destacat que ha estat el congrés més important d’Andorra i un dels congressos de viabilitat hivernal del món amb més participació.

Entre els temes més importants que s’han tractat durant aquesta 14a edició del congrés, el president del comitè tècnic de viabilitat hivernal, Didier Giloppé, ha destacat que s’ha avaluat la sinistralitat relacionada amb el clima, i les maneres de prevenir-la i reduir-la. A més, s’han presentat els mètodes emprats per diferents països per optimitzar els recursos de viabilitat hivernal, com noves tecnologies o la salmorra que ha estat un dels elements més destacats durant aquests dies.

També s’ha parlat durant el congrés de la importància d’informar sobre l’estat de les carreteres i d’establir els millors mètodes de comunicació, amb la claredat i la periodicitat adequades. Això està lligat a la importància del paper dels usuaris que segons com actuïn poden influir en la viabilitat hivernal i ajudar a reduir el risc d’accidents i el trànsit.

L’acte de clausura del congrés també ha servit per presentar el XXV Congrés Mundial de Carreteres que se celebrarà a Seul el novembre del 2015, i per passar el relleu a la ciutat polonesa de Gdansk per a l’organització del XV Congrés Internacional de Viabilitat Hivernal que tindrà lloc al 2018.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada