congres--carreteresUns dies abans de la celebració del Congrés internacional de viabilitat hivernal, i com és habitual, se celebra el Congrés del SIRWEC, (Standing International Road Weather Commission) en aquesta ocasió a la Massana i que aquest any arriba a la seva 17ena edició, del 30 de gener a l’1 de febrer de 2014.

El Congrés, que se celebrarà en els espais cedits pel Comú de Massana, està organitzat conjuntament per l’Institut d’Estudis Andorrans i el Govern d’Andorra i compta amb el suport del Comú de la Massana, d’Andorra Telecom, a banda de patrocinadors privats internacionalsTot i que ambdós congressos s’organitzen de manera separada i per entitats diferents hi ha força nexes ja que la temàtica és semblant i és habitual que congressistes d’un congrés assisteixin a l’altre.

El congrés SIRWEC de Meteorologia en Carreteres és un congrés internacional promogut per un comitè executiu que està constituït per tècnics experts de països on hi ha carreteres que tenen problemes durant tot l’any, i especialment l’hivern a causa de les condicions meteorològiques adverses (www.sirwec.org).

A quinze dies de la celebració, el SIRWEC ha acomplert i superat totes les expectatives i previsions inicials. Hores d’ara, les dades són aquestes:

· Nombre de comunicacions rebudes i acceptades: 37 presentacions orals i 14 pòsters. En total 51, al nivell dels congressos SIRWEC amb màxima afluència.

· Nombre d’assistents: El nostre objectiu ambiciós inicial era arribar al centenar d’assistents i a data d’avui hi ha 116 inscripcions confirmades. Els assistents provenen d’Europa, Amèrica i Àsia. El nombre d’inscripcions supera el del congrés del Quebec que va hostatjar ambdós congressos, el SIRWEC i el PIARC, l’any 2010.

· Patrocinadors: Hi ha tres empreses internacionals en tecnologia patrocinadores del congrés que són Boschung, Lufft i Vaisala.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada