El  servei de radioteràpia per tractar el càncer a Andorra és una mica més a prop. El Govern ha creat un equip de treball encarregat de dissenyar el concurs públic per oferir el servei a l´hospital. Aquesta podria ser la via d’entrada de l´Institut Baselga al país. El ministeri de Salut vol que sigui una institució de prestigi qui coordini l´actual estructura oncològica de l´hospital. El SAAS, però, no comparteix aquesta fórmula perquè suposaria perdre el control de l´activitat en benefici d´un privat.

El ministeri de Salut vol tenir enllestit abans que acabi l´any el concurs públic per oferir el servei de ràdioteràpia a l´hospital Nostra Senyora de Meritxell. Qui l´ha de dissenyar és un equip mixt amb representants dels ministeris de Salut i Economia, del SAAS, la CASS i d´Actua.

Un dels qui podria presentar-se al concurs és l´Institut Oncològic Baselga, amb qui l´executiu va signar el 2015 un memoràndum d’entesa. Segons han indicat fonts coneixedores del projecte, el ministeri vol que sigui una institució de prestigi qui doni suport i coordini l´actual estructura oncològica de l’hospital. A banda del servei de ràdioteràpita, s´oferiria consulta de quimioteràpia i cirurgia. Tots ells convencionats amb la CASS, és a dir, coberts pels sistema públic.

D´altres fonts indiquen que el SAAS està en contra d´aquesta fórmula perquè es perdrà el control de l´activitat. Es considera que es posaria dins l´hospital un proveïdor de serveis privat que voldria controlar uns recursos que són del SAAS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada