El concurs més espectacular al Pas

El Pas de la Casa acollirà del 23 al 25 de febrer una nova edició del concurs dʼescultura monumental sobre neu, que té com a objectiu sensibilitzar el públic en aquesta forma dʼexpressió artística, aportant al mateix temps un atractiu turístic a la vila encampadana. Enguany, el certamen girarà al voltant de la temàtica dels refugiats.

Aquesta edició comptarà amb 27 equips, dels quals 15 seran dʼestudiants i 12 de professionals. Els grups participants sʼorganitzaran en parelles per modelar els blocs de neu, amb la possibilitat de tenir un suplent. Els participants han de ser majors de 18 anys.

La tasca dʼesculpir lʼobra començarà el divendres 23 de febrer a les deu del matí i sʼallargarà fins diumenge 25 de febrer a les dotze del migdia. Els blocs de neu han de ser aprofitats al màxim en la seva massa i volum i lʼúnic material permès és el bloc en si.

El diumenge, a partir de les dotze del migdia, el jurat procedirà a valorar lʼescultura tant per la seva creativitat, com per la tècnica i la coherència de la proposta.

Els participants professionals poden optar a premis de 1.000, 700 i 500 euros, mentre que els estudiants competiran per imports de 500, 250 i 100 euros. A més, sʼatorgaran dues mencions dʼexcel·lència: la dʼAndorra, que atorgarà el Comú dʼEncamp i la del públic, que serà escollida a través del vot popular que es recollirà el darrer dia del certamen.

Tancament de carrers

Amb motiu del Concurs dʼescultures de neu es produirà el tall dels carrers Pere dʼUrg i Comtes de Foix en ser les dues vies les que acolliran els blocs de neu. La incidència en el trànsit es preveu mínima, ja que es desviarà la circulació pels carrers adjacents. El tall, que començarà entre dimarts 20 i dimecres 21 de febrer, durarà aproximadament una setmana.