El Servei de Política Lingüística ha rebut 112 treballs d’alumnes de tots els sistemes educatius que, individualment o en grup, aspiren als sis premis de l’onzè Concurs de guions.

Els participants es reparteixen en dos categories: 3r i 4t de segona ensenyança, 3r i 4t d’ESO, troisième i seconde (categoria A), i 1r i 2n de batxillerat, première i terminale, DEP i batxillerat professional (categoria B).

Després que al novembre el guionista Albert Galindo oferís sessions explicatives als centres escolars per orientar els alumnes en l’elaboració dels textos (que han de ser en català i inèdits, de tema lliure, breus, realistes i amb pocs personatges), el jurat escollirà deu finalistes i els tres millors guions de cada categoria. Els finalistes rebran un diploma i material de promoció i els tres primers també s’enduran vals de compra de 350, 250 i 150 euros cedits per Pyrénées Andorra.

La pròxima fase d’aquest projecte serà l’elaboració de dos curtmetratges. Com ja és tradicional, els alumnes de batxillerat artístic i de la comunicació de l’Escola Andorrana interpretaran i enregistraran els dos millors guions. Els curts es projectaran en l’acte de lliurament de premis, que tindrà lloc a final de curs. Els vídeos també es podran veure a través d’Andorra Televisió.

El Concurs de guions compta amb el suport de Pyrénées Andorra, Ràdio i Televisió d’Andorra i el Comú d’Andorra la Vella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada